Popadić: Vide se obrisi buduće Ćirkove ulice

Prijepolje – Već se vide obrisi buduće Ćirkove ulice u Prijepolju, gde se sa radovima krenulo u februaru. Cilj nam je da do 7. jula, Dana opštine Prijepolje, i zvanično otvorimo ovu saobraćajnicu. Radovi teku predviđenom dinamikom tako da će to biti ostvarljivo, rekao je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Foto: PP Media Prijepolje

„Završeni su radovi na delu vodovodne i kanalizacione mreže kao i na odvodu površinskih voda, a započeti su radovi i na postavljanju ivičnjaka za trotoar. Ostao je jedan deo spajanja starog i novog dela gde imamo i neke nepredviđene radove na toplovodu, ali sve to rešavamo u hodu. Nadamo se da će uskoro biti postavljen i prvi sloj asfalta”, kazao je Popadić.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, foto: PP Media Prijepolje

Prema njegovim rečima građani se već šetaju novim delom grada, kako su ga nazvali Prijepoljem na vodi.

„Kod Ministarstva građevinarstva smo aplicirali u vrednosti od 132 miliona za drugu ulicu Brana Dučića, od mosta iznad Gimnazije do distribucije. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti odgovor, da će nam sa 100 odsto finansirati tu ulicu, ako ne, naćićemo drugi izvor, jer moramo da je uradimo. Nakon toga nam sledi izmena planskog dokumenta da ovde stvorimo adekvatne uslove za izgradnju, pre svega, stambeno poslovnih objekata jer je potražnja i za stanovima i lokalima velika u Prijepolju”, kazao je Popadić.

Ova ulica će rasteretiti uključenje na magistrali kod ditribucije jer je tu veliko opterećenje.

GZS i PP Media