Epidemiološka situacija u Prijepolju sve teža, zaraženi lekari i zdravstveni radnici, na rezultate testova čeka se duže od sedam dana

Prijepolje – Iako tokom poslednja dva dana prema zvaničnim podacima užičkog Zavoda za javnon zdravlje u Prijepolju nije bilo novozaraženih kovidom 19, epidemiološka situacija u toj opštini nije povoljna.

Foto: A.Rovčanin

Naime, kako “PP Media” saznaje, čak pet zdravstvenih radnika je inficirano, dodatni problem prestavlja činjenica da na rezultate testova pacijenti čekaju duže od sedam dana i da oni selektivno stižu.

– Poslednji rezultat testova koji su stigli u prijepoljsku bolnicu pre današnjeg dana je 10 jul. Čekaju se rezultati testova za pacijente testirane od 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13 i 14. jula. Da apsurd bude veći, danas su stigli rezultati testiranih od nedelje 12. jula – kaže naš izvor.

Prijepoljska bolnica, raspolaže sa 50 mesta za prijem osoba za koje se sumnja da su zaražene korona virusom, prema nezvaničnim informacijama slobodna su svega tri kreveta. Na respiratorima se nalaze tri pacijenta, a iz dana u dan sve veći broj lica sa simptomima zaraze javlja se u kovid ambulantu. Tako su samo tokom utorka lekari pregledali 57 pacijenata što je znatno više nego prethodnih dana.

Inače, samo tokom poslednjih 15 dana u prijepoljskoj bolnici bitku sa koronom izgubilo je 8 lica, od kojih je šest iz Prijepolja, dok je dvoje preminulo iz Sjenice.

PP Media