Porez u Prijepolju “po starim cenama”

Prijepolje – Stope poreza na imovinu i zemljišta ostaće nepromenjene i naredne godine, kako se ne bi dodatno opterećivali građani i privreda, odluka je Opštinskog veća u Prijepolju.

Foto: A.Rovčanin

Na današnjoj sednici, usvojen je  i Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih 9 meseci ove godine i izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti poslovanja JKP „Lim“.

– Iako to ne prati realnu situaciju na tržištu, poreske osnovice ostaće nepromenjene – istakao je predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić obrazlažući ovu odluku Opštinskog veća.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić, foto: A.Rovčanin

Na današnjoj sednici, Veće je razmatralo i Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih 9 meseci ove godine. Predsednik opštine Prijepolje izrazio je zadovoljstvo punjenjem budžeta, koje je blizu 100%, dok je izvršenje oko 70%.

Prilikom razmatranja izveštaja o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti poslovanja JKP „Lim“ za prvih 9 meseci ove godine, ustanovljeno je da JKP Lim posluje sa gubitkom od nešto više od 5,3 miliona dinara, što je prema rečima Dzevada Begaovića, posledica povećanja minimalne cene rada i aktuelnih cena komunalnih usluga koje ne prate poskupljenje energenata.

Takođe, za potrebe Komunalnog preduzeća, Opština će opredeliti 12 miliona dinara za nabavku traktora za zimsko održavanje puteva.

PP Media