Pehar svetskih šampionki u odbojci stigao u Prijepolje

Prijepolje – Pehar koji su u septembru podigle svetske šampionke u odbojci, reprezentativke Srbije, stigao je u Prijepolje u prostorije Turističke organizacije.  U cilju promocije ženske odbojke, svetski trofej za koji su izgarale na terenu naše odbojkšice tokom petnaestodnevnog takmičenja u Poljskoj i Holandiji, doneo je u grad na Limu predsednik Odbojkaškog kluba Trendteks Denijal Mežildžić.

Foto: PP Media Prijepolje

On kaže da je šest odbojkaških ekipa videlo pehar i imalo priliku da se sa njim fotografiše. Takođe, trofej, pre nego što je stigao u Tursitičku organizaciju Prijepolje, videli su učenici tri osnovne škole i to Vladimir Perić Valter, Sveti Sava i Boško Buha.

–  Mislim da je ovo lep način da promovišemo odbojku u Prijepolju. Ovo nije prvi put da neki od trofeja koji su osvojile odbojkašice Srbije stigne u Prijepolje. Pre dve godine ovde je bio i evropski pehar – ponosno kaže Denijal.

Prijepolje je iznedrilo velike odbojkaške zvezde koje su ime rodnog grada na najlepši način promovisali u celom svetu, smatra direktorka Turističke organizacije Prijepolje, Dragana Varaklić.

– Ovo je grad sporta i sportista, koji Prijepolje promovišu na najbolji način. Cilj nam je da motivišemo što više dece da se aktivno bave sportom i da treniraju. Pa kada jednog dana krenu iz Prijepolja u veće klubove, da i tamo promovišu svoju sredinu na najbolji način – istakla je Varaklić.

Prijepolje je prva opština u našoj zemlji u koju je pehar stigao. Za nekoliko dana on će biti vraćen Odbojkaškom savezu Srbije.

PP Media