Porodica Tomašević ostala bez krova nad glavom, tri misteriozna požara za samo mesec dana

Prijepolje – Кuća poridice Tomašević u prijepoljskom naselju Suvodo, već mesecima je prava tempirana bomba. Od početka godine, iz nepoznatih razloga počela je da puca električna instalacija i požar u pojedinim delovima kuće sada izbija i nekoliko puta na dan.

Kuća porodice Tomašević gori gotovo svaki dan, foto: Rina

„U januaru su nam se zapalili bojleri i svi drugi uređaji, to samo krene odjednom da gori. Dolazili su brojni stručnjaci, proveravali i niko ne zna o čemu se radi“, kaže za RINU, Zoran Tomašević.

Nakon tog prvog požara koji se dogodio pod nejasnim uslovima Tomaševići više nisu smeli mirno zaspati u svojoj kući. Кako bi se sprečile nove havarije, struja u ovom domaćinstvu je kompletno isključena dok se nađe pravi uzrok i ne reši ovo pitanje. Međutim, to nije sprečilo vatrenu stihiju – kuća je ponovo gorela!

Izgorela kompletna unutrašnjost, foto: Rina

„U kući uopšte nemamo struje, ali sredinom aprila ponovo je iz čista mira buknuo požar. Sa mnom i suprugom Željkom živi dvoje dece od 13 i 14 godina, mi smo im hranitelji i njihova dečija soba totalno je razorena u tom požaru. Ništa nije ostalo, jedva smo izvukli živu glavu. Ovde nema nikavog napona, jedino što bi moglo možda da bude uzrok jesu uzemljenja na železnici koja se nalaze u blizini, jedino odatle ova struja ako dolazi i pali nam ovo što smo godinama teškom mukom gradili“, priča Zoran sa suzama u očima.

Кrajem aprila na ovoj kući urađena je potpuno nova električna instalacija, ali uplašeni Tomaševići nisu smeli da je puste dok se sve ne ispita, pošto im je život svaki dan ugrožen. Pokazalo se da je to bila dobra odluka jer je ovih dana ponovo gorelo i to nekoliko puta.

Foto: Rina

„Ovo je katastrofa koja se rečima ne može opisati. Zamislite da sedite u mraku sa decom i samo čujete i osetite da gori deo kuće. Mi uspemo da ugasimo to, ponovo sednemo i opet počinje da gori, iz štekera samo izbija vatra“, rekla je Željana Tomašević.

Pošto njihova skromna kuća više nije bezbedno mesto za život, Zoran sada spava u letnjoj kuhinji koja se nalazi pored, a Željana je sa decom prešla da živi kod brata. U njihovo dvorište stigao je i dežurni vatrogasac koji je tu da pomogne članovima ove porodice, za koje je požar – ružna svakodnevica.

Rina i PP Media