Poslodavcima u Prijepolju prezentovani javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje

Prijepolje – S ciljem predstavljanja nedavno objavljenih javnih poziva za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja ali i kako bi se upoznala sa njihovim potrebama, NSZ Filijala Prijepolje organizovala je danas u prostorijama matične službe Forum poslodavaca.

Foto: A.Rovčanin

Nacionalna služba za zapošljavanje 5.aprila ove godine je raspisala 12 javnih poziva koji se odnose na programe zapošljavanja, dodatnog obrazovanja kao i na grupu programa koji se odnose na osobe sa invaliditetom.

Prema rečima direktorke NSZ Filijale Pirjepolje Rafete Hajdarević, poslodavci su do sada najviše bili zainteresovani za program zapošljavanje teže zapošjivih lica kada su u pitanju nova radna mesta a u poslednje vreme i program obuke za poznatog poslodavca dok nezaposleni najviše konkurišu za subvencije za samozapošljavanje.

– I u ovoj godini težište je na zapošljavanju teže zapošljivih lica-mladi u domskom smeštaju,hraniteljskim porodicama; mladi bez završene srednje škole i mladi koji su završili funkcionalno obrazovanje odraslih; lica starija od 50 godina; Romi i Romkinje; OSI; korisnici novčane socijalne pomoći; lica koja su na evidenciji duže od 12 meseci odnosno preko 24 meseca – naavela je direktorka Hajdarević.

Foto: A.Rovčanin

Inače, zaključno sa 31. martom, na evidenciji NSZ Filijale Prijepolje, koja pokrivu Priboj, Prijepolje, Novu Varoš i Sjenicu bilo je 11081 nezaposlenih lica od čega samo u  Prijepolju 3441.

PP Media