Potisan Sporazum o udruživanju sredstava o finansiranju lokalnog akcionog plana za zapošljavanje

Prijepolje – Povodm Dana opštine u Prijpolju je danas potpisan Sporazum o udruživanju sredstava o finansiranju lokalnog akcionog plana za zapošljavanje između direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i predsednika Vladimira Babića. Sredstva se udružuju za finansiranje dva programa, prvi se odnosi na samozapošljavanja za 40 lica, a drugi za otvaranje novih radnih mesta.

Foto: A.Rovčanin

„Opštine mogu da izdvoje posebna sredstva kada Nacionalna služba učestvuje kroz tehničku i administrativnu pomoć, očekujemo da će se i ove godine uključiti veliki broj samouprava, od njih smo planirali budžet od oko 900 miliona za programe zapošljavanja . Nacionalna služba je u Prijepolje plasirala negde oko 80 hiljada dinara za redovne programe obuka, obrazovalja, stručnog usavršavanja, zapošljavanja i očekujemo da će se u okviru filijale uključiti oko 400 lica u ovoj godini. Važno da je održavamo partnerstvo sa lokalnim samoupravama, iako su krizna vremena nadamo se da ćemo ovu formu saradnje nastaviti i u budućem periodu”, rekao je Zoran Marinković direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić rekao je da je svako radno mesto jako bitno za ovu lokalnu samoupravu i da se nada da će se ovim programom broj nezaposlenih smanji.

„Da podstaknemo ljude i da posle isteka programa nastave sa svojim delatnostimai postanu dobri privrednici, giganti na ovim prostorima. Svaki program iziskuje neke napore i sredstva, zato se zahvaljujem Nacionalnog službi koja je to učinila jer naša opština nije jaka i ne može da izdvoji više. Ovako udruženi sklanjamo ljude sa ulice i činimo našu lokalanu samoupravu jačom”, rekao je Babić.

Inače, za Program za zapošljavanje opredeljeno je 12 miliona, od toga NSZ je dala 7,5 a Opština Prijepolje pet. Prema rečima prvog čoveka ove lokalne smaouprave trudili su se da maksimalno realno rasporede sredstva od programa za samozapošljavanje, subvencije za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljavih i za nova radna mesta.

GZS i PP Media