Potpisan ugovor s FAP-om o nabavci novih kamiona

U prisustvu ministra odbrane Bratislava Gašića, danas je u pribojskoj fabrici kamiona FAP potpisan ugovor o nabavci deset novih kamiona za potrebe Vojske Srbije između Ministarstva odbrane i te kompanije, vredan 112,2 miliona dinara. Ugovor je u ime Ministarstva odbrane sa direktorom FAP-a Zoranom Zakovićem potpisao pukovnik Aleksandar Bukvić. Od pribojskog giganta danas je preuzeto i četiri kamiona FAP 1118, koji su ranije ugovoreni, a biće raspoređeni u Centralnu logističku bazu Vojske Srbije.

– Priboj i FAP su strateški važni za Srbiju i cilj države je da se sačuvaju proizvodni kapaciteti FAP-a u meri u kojoj je to, u skladu s zakonom, moguće. Osim što smo potpisali Ugovor, danas smo razgovarali i o biznis planu koji poslovodstvo FAP-a treba da uradi zajedno sa Sektorom za materijalne resurse Ministarstva odbrane za remont vojnih kamiona, rekao je ministar Gašić.
On je dodao da je ideja biznis plana da se deo kapaciteta i radnika FAP-a izdvoji i da se, uz ekonomsku održivost, preusmeri na remont FAP-ovih kamiona koji se već nalaze na upotrebi u jedinicama Vojske Srbije. On je apelovao na menadžment FAP-a da u najkraćem roku izradi elaborat za remont kamiona, kako bi to bio jedan od glavnih argumenata i polazni dokument za dalju saradnju. Ministar je istakao da će i u remontu kvalitet biti prioritet, a ne vreme za koje posao može da se obavi.
Ministar Gašić je najavio da će, osim današnjih 112,2 miliona dinara, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije za narednu godinu odvojiti nova sredstva, podsećajući da je cilj sistema odbrane da se oprema iz domaćih kapaciteta.
Odgovarajući na pitanja novinara o bezbednosti premijera Aleksandra Vučića, ministar je istakao da su isti akteri iz političke, kriminalne, tajkunske, medijske sfere i danas na sceni Srbije, kao i u vreme ubistva premijera Đinđića.

Vojska Srbije je zadužena za bezbednost premijera i apsolutno je spremna da odgovori na sve pretnje i bezbednosne rizike koji mogu da na bilo koji način ugroze premijera. Vojska je spremna da sačuva njegov život, rekao je ministar Gašić ističući da procene bezbednosnih službi ukazuju na to da je u ovom trenutku najugroženija ličnost u Srbiji premijer Vučić.
PP Media