Porez na imovinu niži za deset odsto

Dvadeset četvrto skupštinsko zasedanje odbornici S.O.Prijepolje započeli su danas.Iako se u javnosti proteklih nekoliko dana stvarala slika da je aktuelna vlast pred rascepom, da je samo pitanje dana kada će se koalicija raspasti, današnje zasedanje pokazalo je da vladajuce većine ima i da funkcionise bez problema.
Umesto predložene tri tačke na ovom skupštinskom zasedanju našlo se deset tačaka.Skupštinska većina prihvatila je čak sedam predloga za dopunu dnevnog reda,od kojih je znatan broj došao upravo od predlagača tj od Opštinskog veća.
Odbornici SO Prijepolje na današnjem zasedanju usvojili su Odluke o koeficijentima za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige u opštini Prijepolje.U sklopu ove tačke usvojena je i Odluka o prosečnim cenama kvadratnog metra nepokretnosti na osnovu kojih je za tekuću godinu utvrđena osnovica poreza na imovinu za nepokretnosti koje se nalaze u najopremljenijoj zoni ove opštine.
Obrazlažući predlog Odluka pred odbornicima Dalmir Kozica rukovodilac odelenja za poresku administraciju, istakao je da će doći do smanjenja poreza na imovinu od 10% ,kao i da je taj predlog došao od strane predsednika opštine i članova veća.Zbog pomenutog umanjenja u opštinsku kasu slice se oko 4 miliona dinara manje nego ove godine.
Nakon imenovanja novih članova školskog odbora u tri prijepoljske obrazovne ustanove skupštinsko zasedanje je prekinuto kako bi stručne službe mogle da pripreme materijal za tačke koje su usvojene kao dopune dnevnog reda.Nastavak zasedanja biće naknadno određen.
PP Media