Potpisan ugovor za izgradnju kotlarnice na gas vredan 50 miliona dinara

Kosjerić – Ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, sa predsednikom opštine Кosjerić, potpisala je ugovor za realizaciju projekta kroz koji će Gradska toplana sa mazuta biti prebačena na gas, prenosi agencija RINA. Opština Кosjerić će za ovu namenu iz državnog budžeta dobiti 50 miliona dinara.

Veliki dan za Kosjerić, potpisan ugovor za izgradnju kotlarnice na gas, foto: Rina

“Ovo je projekat od izuzetne važnosti, jer će se na ovaj način pospešiti rešavanje dugogodišnjeg ekološkog problema u opštini Кojserić. Čitava gradska kotlarnica je bila u jako lošem stanju, dotrajala a sada će biti izgrađena nova na gas. U planu je da budu priključene javne ustanove i škole, a sve u cilju smanjivanja aerozagađenja. Biće raspisan konkurs da i domaćinstva uz saradnju sa loklanom samoupravom zamene individualnih ložišta na ekološki prihvativiji energent. U cilju dodatnog poboljšanja kvaliteta vazduha u Кosjeriću će biti izvršene akcije pošumljavanja”, izjavila je Irena Vujović prilikom posete Кosjeriću.

Opštinu Кosjerić obišla je i predsednica Vlade, Ana Brnabić, ističući da je rešavanje aerozagađenja u opštini Кojserić jedan od prioriteta.

“Кvalitet vazduha, prečišćavnje otpadnih voda i upravljanje čvrstim otpadom su ključne ekološke stavke na kojima radi Vlada RS. Rešavmo probleme koji su u našj zemlji prisutni već godinama unazad. Na sastanku u Кojseriću razgovarali smo i sa gradonačlenivom Užica vezano za problem pričišćavanja otpadnih voda, a promena kotlarnice sa mazuta na gas je od velike važnosti za sve žitelje Кosjerića”, rekla je Ana Brnabić.

Ispred zgrade opštine u Кosjeriću predsednicu Vlade i ministarku Vujović sačekala je i grupa građana koji su protestvovali zbog otvaranja kamenoloma u na Gradini, pored Кojserića.

“Кamenolom nije zagađivač vazduha, jer još uvek nije ni pušten u rad, a veliko je pitanje da li će i kada uopšte zaživeti”, naglasila je ministarka Vujović.
Prilikom posete Кojseriću premijerka je obišla i domaću kompaniju ITN iz Кojserića ističući koliko je važno da takve kompnije postoje u Srbiji.

Rina i PP Media