Povređeni srednjoškolac zadržan u užičkoj bolnici, škola pokrenula vaspitno disciplinski postupak protiv napadača

Sedamnaestogodišnji Đ.M. učenik trećeg razreda novovaroške Gimnazije “Pivo Karamatijević” i dalje se nalazi u užičkoj bolnici gde se oporavlja od povreda zadobijenih nakon vršnjačkog nasilja koje se dogodilo u četvrtak u školskom dvorištu kada je na njega nasrnuo maturant ove škole A.A. i zadao mu više udaraca pesnicom u glavu. Majka povređenog dečaka Olgica Minić kaže da se njen sin bolje oseća ali i da još uvek ima amnezu te da se ničeg ne seća. Zbog incidenta koji se dogodio, u školi je pokrenut vaspitno disciplinski postupak protiv napadača.

Incident se dogodio između trećeg i četvrtog časa u školskom dvorištu, kada je A.A. prišao Đ.M. i udario ga pesnicom u glavu, nakon čega je mladić pao na beton. Ubrzo su pritrčali đaci i profesori koji su povređenom učeniku prvo ukazali pomoć a zatim i pozvali lekarsku ekipu koja je brzo stigla. Pretpostavlja se da bi povod za napad mogao da budu to što je Đ.M. slao neprimerene poruke sestri napadača.

Majka dečaka Đ.M. kaže da se njen sin oseća bolje, da prima terapiju i da će ostati pod budnim okom lekara i dalje u bolnici.

– Hvala bogu da se polako oporavlja i vraća iz amneze, međutim incidenta se još uvek ne seća – tihim glasom kaže majka Olgica.

Odmah pošto se desio nemio događaj iz škole su obavestili sve nadležne institucije i preduzeli sve zakonom predviđene mere kaže direktorka ove renomirane obrazovne ustanove Branka Rakonjac.

– U vezi sa događajem od četvrtka 14.12.2017.godine u školskom dvorištu, pre podne, na malom odmoru posle trećeg časa , a u kome je povređen Đ.M. , učenik trećeg razreda, škola je preduzela sve neophodne zakonske radnje : zdravstveno zbrinjavanje učenika i obaveštavanje roditelja, obaveštavanje svih nadležnih institucija, pre svih MUP – a, Školske uprave Užice. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i Centra za socijalni rad. Škola je u skladu sa Pravilnikom o merama, načinu i postupku zaštite i bezbednosti učenika za vreme ostvarivanja obrazovno-vaspitnog rada i drugih aktivnosti koje organizuje Gimnazija,, Pravilnikom o vaspitno-disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti učenika,a u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja pokrenula sve neophodne procedure – ističe između ostalog direktorka Rakonjac.

Školski policajac koji je zadužen da se stara o bezbednosti đaka i javnom redu i miru u trenutku kada se desio incident nije bio u dvorištu škole. Kako smo saznali, pored ove škole policajac se stara i o bezbednosti još nekoliko škola koje se nalaze u neposrednoj blizini gimnazije.

Inače kako saznajemo u Višem javnom tužilaštvu u Užicu koje je nadležno za postupanje u ovom slučaju, napadač A.A. je priveden i saslušan, zatražene su dodatne izjave i obaveštenja na osnovu kojih će biti doneta odluka o eventualnoj krivičnoj prijavi.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *