Požar na deponiji Stanjevine lokalizovan, u toku presipanje tamponom

Prijepolje – Požar na deponiji Stanjevine je lokalizovan i u toku je presipanje deponije tamponom. Zbog gustog dima, vidljivost je smanjena na svega deset metara, pa pripadnici policije regulišu saobraćaj.

Gust dim kod deponije Stanjevine otežava saobraćaj, foto: A.Rovčanin

Do sada je preko 450 kubika zemlje nasuto na deponiju. U pomoć su pritekli i iz „Srbijašuma” čiji kamioni i ljudstvo su uključeni u ovu akciju, a Putevi Užice su obezbedili bager za iskop zemljišta.

U toku presipanje deponije zemljom, foto: A.Rovčanin

„Ekološki problem deponije Stanjevine je eskalirao. Mi smo strateško javno preduzeće koje je tehničko i kadrovske opremljeno za vanredne situacije i nismo mogli nemo da posmatramo ovakav incident, jer smo opredeljeni za zaštitu životne sredine i rado smo se odazvali. Mi ovde živimo i radimo a gušimo se u dimu. Deo mehanizacije i ljudstava smo prebacili na deponiju uz dozvolu direkcije da zajednički saniramo ovaj problem dok se ne reši”, rekao je direktor „Srbijašuma” SG Prijepolje Goran Toković.

Član Opštinskog veća Zoran Petrić kaže da od juče ujutru Prijepolje ne živi zbog dima i zagađenosti.

„Ovo je ekološka katastrofa ne samo za naš grad nego za čitavu okolinu. Od jutros smo u akciji i pored ova dva preduzeća od kojih smo dobili pomoć tu je i firma Trgošped koja nam je ustupila dva kamiona. Međutim nećemo uspeti sve danas da završimo jer je ogromna povšrina koju je zahvatila vatra. Situacija je ovde nepredvidiva, svakih dvadesetak minuta na drugom mestu izbije požar”, kazao je Petrić.

GZS i PP Media