Poznat program Sabora violinista Srbije, stiže i predsednik Srbije

Gornji Milanovac – Polovinom avgusta u ravnogorskoj varošici Pranjani održaće se još jedno saborsko izdanje posvećeno kraljici svih istrumenata violini. U takmičarskom i revijalnom delu u tri dana nastupiće preko pedeset najboljih srpskih violinista.

Foto: GZS

„Ko zaista želi da oseti i vidi dušu Srbije njemu je mesto upravo ovde. To je baš ona Srbija koja se voli i koja zaista postoji, kako ja često umem da kažem. Izuzetno mi je drago što će nam i gost i domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić,koji je najavio dolazak u našu malu planinsku varošicu, a koju koju je on verujte mi na reč, izvukao iz besputa i nedođije. Želimo da mu uručimo počasno priznanje osnivača ovog velikog narodnog Sabora jer on to zaista i jeste. Tačno je da je predsedniku Kovačeviću i meni kao autoru manifestacije pružio presudnu podršku koja je utemeljila nešto što će kao i dragačevski Sabor trubača ostati zauvek srpskim naraštajima koji vole svoju otadžbinu iznad svega i to su ovi Suvoborci i Ravnogorci pokazali kroz vekove. Ovo selo je jedno od retkih koje ima aerodrom njegovom zaslugom, bulevar umesto sokaka centrom varošice i Sabor sa kojim će se Srbija, ubeđen sam, ponositi”, kaže autor manifestacije Gvozden Nikolić.

Foto: GZS

Saborske zastave dižu se u petak 16. avgusta, a istog dana održaće se takmičenje mladih violinista Srbije.

Subota je rezervisana za proverene asove koji će na lokalnom stadionu zasvirati za dušu i srce. A stižu velemajstori, od Dragana Gurbeta, Momčila Mome Stanojevića, Siniše Voza, Gorana Elvisa Veljkovića, Vlauce,Saše Petrovića, Branka Ristića, Željka Šišića, Mihajla Kaljevića, Perice Vasića i mladih snaga Igora Pejovića, Ognjena Babića, Dušana Spasojevića, Nikole Tomić, Stefana Glišića, Vladimira Dragićevića, Ranka Đurića, Andreja Lazarevića, Ene Bojić, Emilije Jelić,..

Foto: GZS

Prošle godine peti Sabor ušao je u anale po broju posetilaca jer se u u ovu malu planinsku varošicu sjatilo oko 100 000 ljubitelja zanosnih zvuka violine.

Ove godine najviše saborsko zvanje „majstor violine” biće uručeno Draganu Gurbetu, Mihajlu Kaljeviću ..

Ovo veliko priznanje do sada je uručeno Momčilu Momu Stanojeviću, Perici Vasiću, Goranu Elvisu Veljkoviću, Dejanu Paunoviću Vlauci, Bobanu Stojanoviću Stublincu, Dejanu Radosavljeviću Jegeu, Saši Petroviću, Branku Ristiću, Momiru Stojanoviću i Siniši Dragutinoviću Vozu.

Inače, domaćini Sabora do sada su bili predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, proslavljeni srpski košarkaš Dejan Tomašević i reditelj i glumac Radoš Bajić.

GZS i PP Media