PP Media na udaru lokalne vlasti

Nakon napada od strane odbornika DPS-a u Skupštini opštine Prijepolje Bahrije Beganovića na vlasnika portala PP Media i snimatelja Televizije Novi Pazar Alema Rovčanina, koji je osuđen od strane svih novinarskih udruženja i skoro svih relevantnih medijskih kuća, a da se pri tome niko od čelnih ljudi opštine Prijepolje nije oglasio, niti osudio tu vrstu nasilja, pokrenula se lavina o tome ko finansira pomenuti portal i koliko su usluge koje pruža ovaj medij koštale opštinu Prijepolje. Lokalna samouprava zatražila je i izveštaje od svih javnih preduzeća i ustanova u opštini Prijepolje koji se finansiraju iz budžetskih sredstava o tome koliko su u poslednje četiri godine platili usluge portala PP Media.
U telefonskom razgovoru sa članom Opštinskog veća Nebojšom Žunićem dobili smo informaciju da je na osnovu zahteva pojedinih odbornika on lično zatražio od strane Sportskog Saveza koliko je novca uplaćeno našem portalu u periodu od protekle četiri godine. Žunić ističe da je informacije tražio samo od ovog udruženja, dok prema njegovim rečima nije upoznat da je ta informacija tražena od ostalih budžetskih korisnika.
Zanimljivo je da čelne ljude opštine Prijepolje zanima samo koliko je plaćeno pomenutom portalu, iako u ovoj opštini posluju i brojni drugi mediji, kako televizijski, tako i štampani, a i oni koji se isključivo bave web novinarstvom. Nameće se pitanje da li portal koji uspešno sarađuje sa brojnim regionalnim i nacionalnim televizijama i koji sve vreme koliko posluje u Prijepolju radi na tome da sve akrtivnosti iz ove opštine budu plasirane Tanjugu, TV Novi Pazar, TV Prvoj, B92, a da pri tome budu dostupne čitaocima i preko samog portala ne treba da bude plaćen za posao koji obavlja. Smatramo da novac koji nam je uplaćen u proteklom periodu, što od strane loklane samouprave, što od javnih preduzeća nikome nije otet i da je naplaćen na osnovu izvršenih usluga za rad koji svakodnevno obavljaju zaposleni na portalu PP Media. Zbog kvaliteta rada, načina plasiranja informacija, broja poseta našem portalu, kao i prezentovanja vesti na drugim medijima, loklana samouprava i ostale ustanove prepoznale su naš kvalitet i angažovali nas za pružanje medijiskih usluga. U skladu sa tim u ovom tekstu biće objavljeno i to što mnoge zanima, koliko je uplaćeno za izvršene usluge, koje smo pošteno i u skladu sa zakonom obavljali u proteklom periodu.
opstina Zahtev
Tokom prošle i ove godine od strane Sportskog Saveza za izvršene usluge prema ovom udruženju na osnovu ispostavljenih faktura ukupno je uplaćeno 100 hiljada dinara. Isto toliko novca za isti period uplaćeno je od strane Doma kulture za promociju kulturnih manifestacija i događaja, kao i obaveštenja o istim. Za potrebe Turističke organizacije Prijepolje, koje uključuju promociju turističkih potencijala, kao i praćenje brojnih manifestacija, koje oni organizuju ukupno je uplaćeno 139.400 dinara. Kako bi građani Prijepolja bili informisani o svim aktivnostima JKP „Lim“, kao i mogućim isključenjima sa vodovodne i grejne mreže, od strane pomenutog preduzeća za period od dve godine bilo je uplaćeno 70 hiljada dinara. Za usluge PU „Miša Cvijović“ naplaćeno je ukupno 10 hiljada dinara. Na osnovu ugovora o poslovno tehničkoj saradnji, kao i drugih zahteva za naše medijske usluge od stane opštine Prijepolje u protekle dve godine ukupno je uplaćeno 723.000 dinara.
Ovo je samo deo sredstava, koji je portal PP Media zaradio u proteklom periodu. Napominjemo da imamo izuzetnu saradnju i sa opštinama Priboj, Nova Varoš, Čajetina i gradom Užicem, pa ukoliko gospodu iz Opštinskog veća opštine Prijepolje zanimaju podaci koliko smo za naše usluge naplatili od pomenutih opština, i te informacije će blagovremeno biti objavljene na našem portalu. Pored toga bićete obavešteni i o tome koliko novca smo dobili od strane Vlade Republike Srbije i njenih Minstarstava, kao i drugih privrednih subjekata sa kojima sarađujemo.
Portal PP Media posluje u skladu sa Zakonom RS i za sve svoje zaposlene uredno plaća poreze i doprinose, kao i sve ostale obaveze prema državi. Naš način poslovanja od samog početka rada rukovođen je time da o svim događajima u opštinama koje pokrivamo, pogotovo o onim iz opštine Prijepolje uredno obavestimo javnost. Do sada nismo imali nikakvih primedbi o našim tekstovima, kao i prilozima i emisijama koje su objavljivane na televizijama sa kojima imamo saradnju, tako da ćemo i dalje nastaviti da radimo u interesu svih građana i da blagovremeno izveštavamo o aktuelnim temama i događajima.
PP Media / Alem Rovčanin