Pravo glasa na predstojećim izborima u Priboju ima 27272 građana

Priboj – Prema biračkom spisku zaključenom u ponoć 18. marta, pravo glasa na predstojećim predsedničkim i parlamentarnim izborima imaju 27272  građana opštine Priboj, što je za 30 manje u odnosu na referendum koji je održan u januaru ove godine ali i za 139 više nego što ova opština zvanično ima stanovnika prema poslednjem popisu iz 2011. godine.

Foto: A.Rovčanin

Prema rečima Milana Živkovića, saradnika za biračke spiskove u Opštinskoj upravi, pravo glasa u Priboju na predstojećim izborima koji će se održati 3. aprila imaju 27272 građana, s tim što su u međuvremenu stigle 4 naknadne prijave. Iako se broj birača od izbora do izbora smanjuje, što potvrđuje i podatak da je na parlamentarnim i lokalnim izborima koji su održani 2020. godine pravo glasa u Priboju imalo 27537 građana, i dalje je za 139 veći u odnosu na to koliko opština Priboj ima stanovnika prema poslednjem popisu iz 2011. godine.

Svoje  biračko pravo građani će moći da ostvare na 48 biračkih mesta, dok je izvršena izmena nekolicine adresa.

 – Biračko mesto broj 7 sada je Sportska dvorana-šah sala, dok je ranije bila Stadion-uprava. Biračko mesto broj 32  Zaostro sada je kuća Lisica Zorke i biračko mesto broj 33, umesto MZ Zabrnjica sada je OŠ Zabrnjica – kaže Milan Živković, saradnik za biračke spiskove u OU Priboj.

Interesovanje dijaspore za predstojeće izbore je gotovo 6 puta veće u poređenju sa poslednjim izborima održanim 2020. godine.

Na dan izbora, 3. aprila biračka mesta otvaraju se u 7h a zatvaraju u 20h. Lica koja žele da iskoristi svoje biračko pravo, a iz zdravstvenih razloga nisu u stanju da izađu na biračka mesta, mogu se prijaviti za glasanje van biračkog mesta pozivom na dežurne telefone.

PP Media