Pred odbornicima predlog novog rebalansa opštinskog budžeta

Nova Varoš – Кako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere uvedene zbog epidemije korone, i peta sednica novog saziva Skupštine opštine Nova Varoš održaće se u Domu kulture. Zakazana je za četvrtak 26. novembra i za nju je predsednik Skupštine dr Branko Popović predložio dnevni red u kome su 22 tačke.

Foto: A.Rovčanin

Ukoliko odoborici prihvate predlog, razmatraće se izveštaj o izvršenju opštinskog budžeta u prvih devet meseci ove godine, kao i izveštaji o prošlogodišnjem radu Кomunalnog preduzeća „3. septembar“ i Turističke organizacije Regije zapadna Srbija.

Na dnevnom redu je i predlog drugog rebalansa. Ovim rebalansom opštinski budžet neće pretrpeti značajnije korekcije na prihodovnoj strani. Naime, unutar opredeljenih pozicija predložena je preraspodela sredstava u iznosu od 3,6 miliona dinara kako bi se izmirili tekući troškovi u Turitičkoj organizaciji „Zlatar“ i hotelu „Panorama“.

Pred odbornicima će se naći i plan rada Turističke organizacije „Zlatar“ za 2021. godinu, kao i program rada Predškolske ustanove „Paša i Nataša“ za školsku godinu koja je u toku. Među predloženim tačkama su i izveštaji o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja Regionalne sanitarne deponije „Banjica“ i „Energije Zlatar NV“, za period od januara do septembra ove godine

Odbornici će se izjašnjavati i o predlogu za razrešenje starih i imenovanje novih članova školskih odbora osnovnih škola u Jasenovu i Radoinji. Biraće se i novi članovi Nadzornog odbora Кomunalnog preduzeća „3. septembar“ i Upravnog odbora Doma kulture „Jovan Tomić“.

Varoške novine