Predstavnici OEBS-a posetili Prijepolje

Opštinu Prijepolje posetio je zamenik šefa misije OEBS u Srbiji, Michael Uyehara (Majkl Ujehara), koji je tom prilikom sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao o stanju privrede, kao i o trenutnom stanju bezbednosti u toj sandžačkoj opštini. On je istakao da će nastaviti saradnju sa opštinom Prijepolje, kako bi se rani znaci ekstremizma, ukoliko do njih dođe zaustavili na vreme.
Obzirom na povećan broj terorističkih napada širom Evrope, koji su uznemirili javnost, zamenik šefa misije OEBS u Srbiji obilazeći gradove u Sandžaku u cilju upoznavanja sa bezbednosnom situacijom posetio je i opštinu Prijepolje. Na sastanku je istaknuto da je Prijepolje mirna multietnička sredina u kojoj ni na koji način nisu primećeni znaci ekstremizma i da ne postoji razlog za preduzimanjem većih mera bezbednosti.
“Važno je da budemo obazrivi, pa ćemo u narednom period raditi zajedno sa loklanom samoupravom, kako bi se poboljšala saradnja između različitih institucija ovde da bi se ukoliko postoje neki rani znaci ekstremizma oni odmah i otkrili”, kazao je Michael Uyjehara.
Nakon posete Novom Pazaru i Prijepolju, predstavnci misije OEBS u Srbiji, sutra će boraviti u Priboju gde će se sastati sa čelnim ljudima te opštine.
PP Media