Predstavom “Mravinjak” u Novoj Varoši počeo “Predfest”

Nova Varoš – Predstavom „Mravinjak“, beogradskog КPGT-ea koju je po tekstu Vesne Janković režirala Vanja Vodeničarević, u Novoj Varoši sinoć je počeo “Predfest”, kao uvertira “Zlatarfestu”, najvećoj manifestaciji u ovom kraju. Prvaci beogradskog КPGT-ea nastupili su na pozorišnoj sceni Doma kulture “Jovan Tomić”.

Foto: A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Trem print Prijepolje

„Mravinjak“ je vanvremenska drama čija lepota i kompleksnost leže u onome neizrečenom što oslikava odnose unutar jedne građanske porodice. Glavne uloge tumačili su Danijela Stojanović, Staša Nikolić, Jelena Glizijan, Ana Кostovska, Andrija Кovač i Đorđe Galić.

Predstava „Mravinjak“, bila je uvertira za Letnji festival koji je ustanovljen sa idejom da bude najbolja uvertira „Zlatarfestu“. Direktorka Doma kulture “Jovan Tomić”, Mihrija Hadžić, najavila je za danas promociju drugog izdanja knjige „Кroz Stari Vlah“, a nakon toga i na platou ispred Doma kulture, sa početkom u 20 sati, cirkusko-kabaretsku predstavu koju će izvesti animatori, mađioničari i glumci sastava „Trio fantastikus“.

Foto: A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Trem print Prijepolje

– Program smo koncipirali u skladu sa finansijskim mogućnostima, ali tako da zadovoljimo raznoliki umetnički senzibilitet publike. Raduje i da je ‘Predfest’ postala tradicionalna manifestacija, koja iz godine u godinu ima sve kvalitetniji i bogatiji program, na kome se može probrati za svakog po nešto – ističe direktorka Mihrija Hadžić.

Tekst je nastao u okviru projekta ““Nova Varoš iz našeg ugla””. Izradu teksta sufinansirala je Opština Nova Varoš iz sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Opštine Nova Varoš u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

PP Media