Preko društvene mreže do filmskog platna

Multitalentovani umetnik iz Prijepolja, Borko Brajović uz pomoć društvenih mreža stigao je do uloge u filmu „Hajduk“ bosanskohercegovačke produkcije Perić, u celu priču je uključio i dvojicu svojih sugrađana Mihaila Božovića, koji je komponovao muziku za film, i Sabahudina Muranovića jednog od najboljih strip crtača na prostorima bivše Jugoslavije.
Film „Hajduk“, rađen po istinitom događaju iz 17 veka govori o životu najpoznatijeg hercegovačkog hajduka Mijata Tomića. Reditelj filma Branko Perić tragajući za glumcem koji bi igrao ulogu glavnog negativca Crnog Arapina, slučajno je zapazio na društvenoj mreži fejsbuk sliku Borka Brajovića koji je likom odgovarao napisanom scenariju nakon čega je stupio u kontakt i uspostavio saradnju.
– Zadovoljstvo mi je bilo što sam se pojavio u jednom ovakvom projektu, gde je u celu realizaciju uključeno oko 150 ljudi. Film je sniman godinu dana na autentičnim hercegovačkim lokacijama, Parku prirode Blidinje, Dunavskom polju, Tešnju i na planinama Čvrsnica i Vran. Snimanje je bilo izuzetno zahtevno i naporno najviše zbog samih lokacija gde je snimano jer su se one nalazile na velikim nadmorskim visinama – sa ushićenjem priča svoje utiske sa snimanja Borko Brajović.

Borko Brajović, Sabahudin Muranović i Mihailo Božović, foto: www.ppmedia.rs


Tokom snimanja filma preko Brajovića u projekat su uključena još dvojica prijepoljaca. Mladi muzičar Mihailo Božović komponovao je muziku za film i kaže da mu je ovo najveći izazova sa kojima se susreo u svojoj muzičkoj karijeri. Sabahudin Muranović crtač stripa sa bogatim iskustvom ističe da će ovo biti prvi put na ovim prostorima da se na osnovu scenarija za film radi istovremeno i strip.
Premijera filma „Hajduk“ očekuje se krajem maja ove godine u Mostaru i Sarajevu nakon čega bi trebalo da bude prikazan i u Prijepolju. Na adresu Brajovića već su stigle i druge ponude da nastavi sa glumom pa ćemo ga tako vrlo brzo videti i u jedoj seriji domaće produkcije.Opštirniju priču o ovoj trojici umetnika možete pogledati večeras u Dnevniku Zapadne Srbije i dnevniku Regionalne televizije Novi Pazar.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *