Premijerka Ana Brnabić o izgradnji džamije u Novom Priboju razgovarala sa prestavnicima bošnjačkih stranaka

Priboj – Na marginama posete grada na Limu, predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, sastala se sa liderima bošnjačkih stranaka u tom gradu Jasminom Hodžićem pomoćnikom predsednika opštine, članovima Opštinskog veća Miralemom Gogalićem, Jasminom Hadžovićem, Fahrudinom Alagićem i glavnim imamom Medžlisa IZ-e Priboj Harun-ef. Eminagićem. Sastanku su, pored predsednice Vlade, predstavnika bošnjačkih partija i Medžlisa, prisustvovali i predsednik opštine Lazar Rvović i narodni poslanik Krsto Janjušević.

Tema sastanka je bila pronalaženje lokacije za izgradnju džamije u Novom Priboju.

Prvi čovek opštine Lazar Rvović izrazio je zadovoljstvo što će se  ovo pitanje rešavati na najvišem državnom nivou. On je naveo da će lokalna samouprava maksimalno izađu u susret, kako bi se parcela za izgradnju džamije što pre privela nameni.

Glavni imam Harun Eminagić je podsetio da inicijativa za izgradnju džamije u Novom Priboju postoji još od 1992. godine, te da je sada na potezu Vlada, u čijoj se ingerenciji nalazi zemljište FAP-a koje je predviđeno za njenu izgradnju.

Predsednica Vlade Ana Brnabić iskazala je punu spremnost da se tehnički pravno što pre uđe i okonča procedura vezana za zemljište kako bi se dugogodišnje pitanje rešilo.

PP Media