Pretučen radnik Elektrodistribucije dok je čitao brojilo

Priboj – Radnik Elektrodistribucije, Saudin Hanić (44) iz Priboja, brutalno je pretučen 5. januara u Sastavcima prilikom očitavanja brojila za struju. Na njega je nasrnuo E.H.  kod koga je očitavao struju i pesnicama mu je zadao više udaraca u predelu glave i vrata.

Ilustracija

Saudin Hanić, Pribojac je sa 70 odsto invaliditeta, u ranom detinjstvu ostao bez leve ruke. Kaže da kada je krenuo da očita strujomere, 5. januara, potršačima u Mesnoj zajednici Sastavci ni slutio nije da će sa radnog zadatka završiti pravu u bolnicu i jedva izvući živu glavu.

On navodi da mu je povrede udarcima pesnicom naneo E.H. kod kojeg je očitavao strujomer.

Modrice po na leđima Saudina Hanića, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

-Došao sam u kuću vlasnika kojeg poznajem više od jedne decenije, jer im toliko dugo očitavam struju. Pošto sam pozvonio na vrata, otvorila mi je žena kojoj sam čestitao praznike i koja me je ljubazno uvela u kuću. U momentu dok sam otvarao strujomer da bih slikao brojilo sa sprata dotrčao je njen sin E.H. i počeo da mi psuje majku i da me vređa. Vikao je na mene i pretio mi pogrdnim rečima, optužujući me  da sam mu ja pokvario zvonce na ulaznim vratima. Rekao je „zapamtićeš ti mene“. Pokušao sam da ga umirim i ubedim da nisam pokvario zvonce, međutim uzalud je bilo. Kada sam završio posao i izašao iz kuće on je istrčao za mnom i sa leđa me dva puta uradio pesnicom, prvi put u glavu, drugi u vrat – kaže za “PP Mediu” Saudin Hanić.

Stepen povreda bio je takav da je Hanić morao noć provesti u bolnici i tek sutradan pušten je na kućno lečenje. On tvrdi da i dalje oseća snažan bol u predelu vrata i leđa, gde su i dalje primetni otoci te da bez tuđe pomoći ne može da ustane iz kreveta.

U Policijskoj upravi Prijepolje medijima je potvrđeno da je Hanić ceo slučaj prijavio. Oni navode da je E.H. saslušan te da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju od koga se čeka odgovor da li u događaju koji se desio u Sastavima ima elemenata krivičnog dela.

PP Media