Vozilo sletelo u Zlatarsko jezero, vozač uspeo da ispliva

Nova Varoš – Muškarac koji se nalazio sa upravljačom „renoa“ beogradskih registarskih oznaka uspeo je srećom da ispliva kada je njegov automobil juče kasno po podne sleteo niz strminu u Zlatarsko jezero. On je s lakšim povredama prevezen u bolnicu.

Foto: A.Rovčanin

Nesreća se dogodila nedaleko od mesta zvanog Albanska česma, na preglednom delu magistrale. Vozač „renoa“ koji se kretao iz pravca Nove Varoši iz još neutvrđenih razloga izgubio je kontrolu nad vozilom i između bankine i zemljanog nasipa sleteo u akumulaciju.

-Sreća u nesreći je da nije bilo drugih putnika u vozilu i da je uspeo da iskoči. Pomoć je sačekao u vodi uz samu obalu, a vatrogasci koji su ubrzo stigli pomogli su mu da se uz pomoć užadi ispenje uz strminu na magistralu. Vozilo je ostalo pod vodom koja je ovde duboka tridesetak metara- kažu očevidci.

U blizini mesta na kome se dogodio incident, krajem januar 2015. poginulo je dvoje radnika Turističke organizacije Prijepolje, kada je njihov džip sleteo u jezero, dok je treći putnik iz vozila uspe da dopliva do obale.Na ovom delu magistrale poslednjih decenija u Zlatarskom jezeru stradao je dvadesetak vozača i putnika.

PP Media i Varoške novine