Priboj: Đorđe Dujović novi načelnik Opštinske uprave

Rešenjem Opštinskog veća za novog načelnika Opštinske uprave u petak je postavljen Đorđe Dujović, diplomirani pravnik iz Priboja, sa iskustvom dugim 15 godina u oblasti pravnih poslova, a koji je prethodno obavljao poslove stručnog saradnika pri Skupštini opštine i sekretara Skupštine opštine.

Većnici su utvrdili i Skupštini prosledili na usvajanje predlog Odluke o donošenju izmene Plana generalne regulacije gradskog područja opštine Priboj, nakon sprovedene zakonske procedure, javnog uvida i javne prezentacije, pa su se tako i zakonski stvorili uslovi za gradnju nove toplane u Priboju, ali i definisanje određenih gradskih građevinskih zona. Utvrđeni su i predlozi odluka o utvrđivanju urbanističkih zona obaveznog investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrade i o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicinom održavanju i unapređenju svojstava zgrada, postupku dodele sredstava, procentu učešća i uslovima pod kojim opština Priboj učestvuje u finansiranju aktivnosti održavanja.

Većnici su utvrdili i predlog Odluke o nagrađivanju talentovanih studenata povodom Dana opštine, a radi se o promeni odluke kakva već postoji i koja je predviđala nagrađivanje u vidu stipendije. Novim izmena nagrada neće ograničavati studente da se odreknu državne stipendije i ono što budu dobili od lokalne samouprave biće pravi vid nagrade.

Opštinsko veće opštine Priboj donelo je Odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019. godinu na teritoriji opštine Priboj, što je praksa da se donese svake godine, iako nije došlo do promene cena, koje su iste kao i prošle godine.

Doneta je i Odluka o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Priboj, kao i Rešenje o obrazovanju Кomisije za kapitalne investicije opštine Priboj.
PP Media