Priboj grad sporta

Priboj – U organizaciji Sportskog saveza Srbije i uz podršku Ministarstva sporta i omladine u Priboju se održava osmi po redu Mali sajam sporta. Ova manifestacija ima za cilj da pokrene najmlađe sugrađane da se upoznaju sa sportskom ponudom svoga grada i da se lakše odluče da treniraju neki od sportova u budućnosti.

Svečano otvaranje Malog sajma sporta u Priboju, foto: A.Rovčanin

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek svečano je otvorio sajam i istakao da ga posebno raduje što današnjoj manifestaciji prisustvuju najviše deca i zahvaliuo se lokalnoj samoupravi koja je nesebično pomogla organizaciju sajma.

“Кad vidim ovoliko dece na jednom mestu ja sam presrećan i ovo je najlepša slika Priboja i budućnost Srbije. Na nama je da vam pomognemo tako što ćemo stvoriti što bolje uslove za školovanje i treniranje i da jednog dana neko iz Priboja ovde donese olimpijsku medalju na radost celog grada. Na vama je da vredno radite i taj cilj će se ostvariti”, kazao je Štefanek.

Foto: Rina A.Rovčanin

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović kazao je da je on danas i gost i domaćin, s obzirom na to da je Pribojac, i da mu je čast što je njegov rodni grad, grad sporta i mladih i poručio da tim putem treba da nastavi, a da je zadatak svih koji su iz Priboja otišli da u tome pomognu.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović, naglasio je da je Priboj grad koji neguje sportsku tradiciju i da je sport budućnost Srbije, jer je delatnost koja ne poznaje ni nacionalne, ni etničke razlike već neguje ljubav i takmičarski i sportski duh. On je istakao da je na današnjem festivalu sporta i mladih organizovana i humanitarna akcija za pomoć u lečenju Pribojke Slavice Pujović i pozvao sve da u skladu sa svojim mogućnostima uzmu učešće.

Foto: A.Rovčanin

U okviru Sportskog saveza Priboja funkcioniše 21 klub i organizacija koji okupljaju u ovom trenutku više od 800 sportista a na današnjem sajmu sporta biće predstavljena sportska ponuda 17 klubova. Mrdović je istakao da iako je Priboj jedna od opština sa najmanjim budžetom u Srbiji, za sport izdvaja značajna sredstva koja su ako bi se gledalo procentualno najveća u Zlatiborskom okrugu.

Foto: A.Rovčanin

Inače, Mali Sajam sporta je uvertira za Sajam sporta koji će se ove godine održati od 22. do 24. novembra u Beogradu, a opština Priboj je jedna od pet opština u kojoj se održava ova manifestacija.

Rina i PP Media