Održano školsko takmičenje u odbojci

U organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Sportskog saveza, u prijepoljskoj sportskoj dvorani je održano školsko takmičenje u odbojci. Na ovom takmičenju učešće je uzelo šest prijepoljskih Osnovnih škola u kategorijama devojčice i dečaci.

Školsko takmičenje u odbojci je treće takmičenje po redu, koje se organizuje od strane Saveza za školski sport Srbije i Sportskog saveza Prijepolja. Do sada su mladi sportisti, predstavnici Osnovnih škola iz Prijepolja imali priliku da se nadmetaju u malom fudbalu i stonom tenisu. Prema planu i programu planirana su takmičenja i u brojnim drugim sportskim disciplinama.
Prema rečima direktora jedne od prijepoljskih Osnovnih škola Milinka Mićovića sport je zahvaljujući resornim Ministarstvima dovoljno zastupljen u svim školama, jedini problem jeste nedostatak uslova za treniranje, a to su školske dvorane.
Takmičari su pored druženja došli sa ciljem da pobede i da, kako kažu, svoju školu predstave u najboljem svetlu.
Pokrovitelj ovog školskog takmičenja je Savez za školski sport Srbije, a zaslužni za to da se takmičenje pored 9 gradova Zlatiborskog okruga održi i u Prijepolju jesu domaćini, Sportski savez Prijepolja i OŠ „Vladimir Perić Vlater“.
PP Media