Priboj: MOSI šansa za obnovu sportske infrastrukture

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Priboj, gde je sa predstavnicima lokalne samouprave obišao postojeću sportsku infrasrukturu i klubove. Izražavajući zadovoljstvo Sportskom zonom u Priboju, Udovičić je najavio i dodatna ulaganja u atletsku stazu na stadionu pored Lima, kroz sredstva u započetom procesu decentralizacije u sportu. Poseta ministra usledila je nako što je Priboj prethodnog vikenda na skupštini MOSI u Pljevljima, dobio organizaciju 55. jubilarnih Međuopštinskih sportskih igara 2018.godine.
Predstavnici lokalne samouprave, prezentovali su ministru Udovičiću prednosti sportskih kapaciteta Priboja za organizaciju tako masovne manifestacije kao što su MOSI, uz prikaz projekata koje su već pripremili za rekonstukciju atletske staze i reparaciju i proširenje postojećih objekata i sportskih terena u Sportskoj zoni Priboj.

Ministar Udovičić nije krio zadovoljstvo načinom na koji je Priboj sa jednim od najskromnijih budžeta u Srbiji, sačuvao svoj sportski duh i klubove kroz projektno razvijanje sportske infrastrukture. Najavljujući pomoć Vlade Srbije u toku infrastrukturnih priprema za MOSI, ministar je istakao“ Zajedničkim snagama ćemo ući u rekonstrukciju fudbalskog stadiona, gde prvenstveno mislim na atletsku tartan stazumjer nam je želja da napravimo opštu decentralizaciju sporta i pokažemo da na jedan ravnopravan način posmatramo sve opštine širom Srbije.Imao sam priliku danas da obiđem najveći deo klubovi i upoznam se sa njihovim realnim problemima u funkcionisanju i drago mi je šro se sport na tako dobar način ponovo uzdiže u Priboju i što ćemo sledeće godine ovde u Priboju ugostiti preko 5.000 sportista, sportskih radnika i ljubitelja sporta, što će u mnogome poboljšati sliku Priboja, jer je neophodn doći u Priboj i videti koliko je lep Priboj i koliko je sportski grad“
Prema najavama čelnika lokalne samouprave i Sportskog saveza, Priboj već od sledeće sedmice kreće u realizaciju, danas dogovorenih zajedničkih aktivnosti sa ministarstvom i Vladom Srbije, na izgradnji i rekonstrukciji sportske infrastrukture za MOSI.
PP Media – Goran Reković