Priboj obeležava Dan opštine, umesto svečarenja nagrađeni mladi talenti

Priboj – Danas je Dan opštine Priboj, dan kada se Priboj prvi put pominje u Povelji Kralja Fridriha III, koja je izdata 20. januara 1448. godine po julijanskom kalendaru, odnosno 2. februara po gregorijanskom.

Priboj obeležava Dan opštine, foto: PP Media

Кao i prethodnih sedam godina, od kada se 2. februar obeležava kao Dan opštine Priboj, ni ove godine neće biti svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine.

Sredstva se, već sedam godina, preusmeravaju u druge svrhe, za nagrade talentovanim studentima, najboljim učenicima, nadarenim sportistima, osobama sa invaliditetom, deci slabijeg imovnog stanja…

Danas je održana radna sednica Opštinskog veća na kojoj je doneta Odluka o nagrađivanju 20 talentovanih studenata, koji su ispunili konkursne uslove. Svoje najbolje studente lokalna samouprava nagradila je sa po 120 hiljada dinara.

U poslednjih šest godina, Opština Priboj je na ovaj način, kroz nagrade i stipendije, nagradila tačano 100 najboljih studenata, za šta je iz budžeta Opštine izdvojeno 9 miliona i 600 hiljada dinara.

Čestitke povodom Dana opštine Priboj građanima Priboja, uputili su predsednik opštine Lazar Rvović i predsednik Skupštine opštine Boris Mrdović.

PP Media