Priboj: Održano predavanje o gajenju, ishrani i zaštiti maline

U organizaciji poljoprivredne apoteke Agro Nik iz Priboja i firme Agromarket iz Kragujevca, 27. januara 2016. godine u Priboju održano je stručno predavanje o uzgoju i proizvodnji maline na temu „Tehnologija gajenja, ishrana i zaštita maline od bolesti i štetočina“.
Predavači su bili stručnjaci za ovu oblast koji dolaze iz Kragujevca dipl. ing Veso Šuljagić i dipl. ing Miloš Stojanović.
Prema recima organizatora predavanje je bilo i više nego uspešno kada se uzme u obzir činjenica da je predavanju prisustvovalo više od 70 proizvođača sa teritorije opštine Priboj.
Utisci proizvođača su veoma pozitivni. Saznali su mnoge nove stvari koje se tiču unapređivanja zaštite i ishrane malina, kazu iz Agro Nik-a.
Agro Nik je jedini prodavac preparata za zaštitu bilja na teritoriji opštine Priboj koji ima dozvolu ministarstva poljoprivrede za obavljanje te delatnosti. Kod njih možete naći i sisteme za navodnjavanje Skala Green iz Subotice kao i organska Fitofert đubriva.
Proizvodnja jagodičastog voća, a posebno maline, poslednjih godina nalazi se u stalnom usponu, te je sve veći interes domaćih poljoprivrednika za uzgoj ovog voća.
Izvor: Priboj online