Prijepolje: Turistička organizacija dobija novog direktora

Posle jednomesečne pauze odbornici Skuptine opštine Prijepolje, u jednom od poslednjih saziva u ovom mandatu sešće sutra u odborničke klupe. Za dvadeset šestu sednicu lokalnog parlamenta predviđen je izuzetno obiman dnevni red od ukupno 25 tačaka.
Odbornici će razmatrati planove i programe poslovanja sa finansijskim planom javnih preduzeća, čiji je osnivač opština i to Direkcije za zgradnju Prijepolja, Centra za socijalni rad, Komunalnog preduzeća Lim, Doma kulture, Muzeja, Biblioteke „Vuk Karadžić“, Predškolske ustanove „Miša Cvijović“ i Turističke ogranizacije.
Obzirom da u martu mesecu 2016. godine ističe jednogodišnji mandat v.d. direktora Turističke organizacije Prijepolje Dragani Varaklić, na ovom skupštinskom zasedanju odbornici bi trebali da imenuju i novog direktora te ustanove. Na predlog Opštinskog veća, ukoliko dobije podršku većine odbornika SO Prijepolje Dragana Varaklić, koja je obavljala funkciju vršioca dužnosti direktora, trebalo bi da bude izabrana na mesto direktora na perod od četiri godine.
Odbornici će na ovoj sednici razmatrati Strategiju održivog razvoja opštine Prijepolje za perod od 2016.-2020. godine, a takođe, razmatraće i predlog programa razvoja sporta u naredne dve godine.
Pred odbornicima lokalnog parlamenta će se naći i dugo očekivani predlog o utvrđivanju Dana opštine Prijepolje, kao i predlog odluke o simbolima ove opštine i njegovoj upotrebi.
PP Media