Priboj: Podrška ministarstva u rešavanju problema zaštite životne sredine

Delegacija Opštine Priboj koju su činili predsednik Opštine Lazar Rvović, predsednik Skupštine opštine Boris Mrdović i direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, Zdravko Pešut, boravila u radnoj poseti Ministarstvu zaštite životne sredine. Delegacija se tom prilikom sastala sa resornim ministrom Goranom Trivanom i njegovim saradnicima.

– Na sastanku su razmatrana pitanja od značaja za opštinu Priboj, prvenstveno u domenu zaštite životne sredine i problema sa kojima se lokalna samouprava susreće. Izražena je puna podrška i spremnost ministra Trivana za rešavanje pitanja Regionalne sanitarne deponije Banjica, otpadnih voda, lokalnog vodovoda, kao i pitanja plasmana FAP-ovih vozila u kominalnim subjektima na nivou lokalnih samouprava- kazao je nakon sastanka predsednik opštine Lazar Rvović.
Takođe, dogovorena je podrška Ministarstva za projektne aktivnosti izrade i uređenja zelenih površina, što je od vitalnog interesa za životnu sredinu treitorije opštine Priboj. Ministar Goran Trivan je izrazio zadovoljstvo povodom inicijative Opštine Priboj u vezi vitalnog projekta Regionalne sanitarne deponije Banjica.

Delegacija opštine Priboj na sastanku sa ministrom Goranom Trivanom, foto: www.ppmedia.rs

Nastavak saradnje ubuduće biće intenziviran na nivou direktora komunalnih subjekata i predstavnika Ministarstva, a u cilju što skorijeg rešavanja aktuelnih problema iz domena zaštite životne sredine.
PP Media