Priboj spašen formiranjem Slobodne zone

Priboj – Pre tri i po godine za opštinu Priboj, u kojoj se vreme merilo na pre i posle FAP-a, izgledalo je kao da nema spasa.

Međutim, formiranjem Slobodne zone ta slika je promenjena jer danas tu posluje osam kompanija i potpisan je ugovor sa 500. radnikom.


„To je za nas izvanredan rezultat, pre par godina ovde se nalazilo ruinirano područje, bez pristupne saobraćajnice. Predsednik, Aleksandar Vučić, fomirao je tim koji je za vrlo kratko vreme ovaj deo uspeo da podigne na noge. Danas sa ponosom možemo reći da ovde radi pet stotina radnika”, izjavio je narodoni poslanik Кrsto Janjušević i dodaje da je ovo samo početak industrijskog razvoja Priboja.

Narodni poslanik Krsto Janjušević

„Кompanije koje ovde imaju pogone su tek na početku svog poslovanja, tako da će broj zaposlenih biti daleko veći. Sve više novih investitora se interesuje za grinfild područje. Кa nama ide i autoput Кoridor 11, koji je putokaz za nove investitore. Nećemo se zaustaviti na ovome, nego ćemo nastaviti da radimo”, naglašava Janjušević.

U Slobodnoj zoni danas posluje osam kompanija, pored domaćih, tu su turski, špnski i holandski ivestitori.

„Njihovim dolaskom Priboj je postao mesto u kom može da se živi i mesto u kom omladina može da ostane, jer nezaposlenost više nije jedan od gorućih problema. Poslovanje Slobodne zone uvećalo je opštinske prihode za gotovo stotinu miliona dinara na godišnjem nivou ”, izjavio je za RINU, predsednik opštine, Lazar Rvović.

Predsednik opštine Lazar Rvović

Jorg Heskens, savetnik predsednika Aleksandra Vučića, kaže da je Priboj najbolji primer kako uz rad i trud može da se ide napred.

„Ovo je ponos zapadne Srbije i ekonomska lokomotiva. Dokazali smo da od socijalističke tuge možemo da formiramo uspešan privredni ammbijent. Uskoro će ode sa radom krenuti i deveta kompanija i biće mesta za nekoliko stotina novih zaposlenih”, rekao je Heskens.

Danka Spajić, 500. je radnik u Slobodnoj zoni Priboj, nakon 10 godina konačno je dobila zaposlenje u firmi “Fleks akademi”. Vlasnik, Bulent Tašči, kaže da će i u narednim godinama učiniti još dobrih stvari za ovu opštinu.

„Svaki dan proveden u Proboju za nas je nova uspomena, navikavamo se na život ovde i povezujemo sa Pribojcima”, naveo je Tašči.

Slobodna zona u opštini na Limu jedna je od njamlađih, ali i najuspešnijih u Srbiji.

Rina i PP Media