Priboj uspešan domaćin etape na 56. Međunarodnoj biciklističkoj Trci kroz Srbiju

Treća etapa na 56. Međunarodnoj biciklističkoj Trci kroz Srbiju od Novog Pazara do Priboja na programu je sutra, a očekuje se da posle pređenih 123,6 kilometara vozači stignu na cilj oko 13 časova. Predstojeća deonica mogla bi da bude i odlučujuća na šestoetapnoj trci, koja ove godine povezuje banjska turistička mesta.
Posle 144 kilometara u prvoj etapi od Beograda do Loznice, u kojoj je olimpijac Srbije Ivan Stević pao tri kilometra pre cilja i odustao zbog naprsnuće rebra i ključne kosti, biciklisti su danas vozili 106,4 kilometara od Bajine Bašte do Pribojske Banje, a slavio je reprezentativac Bugarske Georgij Georgijev u vremenu 2:52,48 časova.
Drugi je bio Aleks Turin iz italijanskog tima Unieuro Viljer Trevijan sa šest sekundi zaostatka, a isto kasnjenje imao je i trećeplasirani Hrvat Matija Kvasina, koji je član azerbejdžanskog Sineržija iz Bakua.
Novopazarci Ernad Beganović i Elvedin Ćatović nastupaju za kontinentalni tim Partizan Start Vaks, a treću etapu završili su na 75, odnosno 85. poziciji. Beganović je od Georgijeva bio sporiji 4:50, a Ćatović 10:33 minuta.
U generalnom poretku 110 biciklista, Turin je prvi ukupnim rezultatom od 6:12,58 časova, drugoplasirani Kvasina zaostaje tri, dok Bugarin Nikolaj Mihajlov na trećem mestu ima pet sekundi slabije vreme.
Ćatović je posle dve etape na 79. mestu sa 13:35 minuta zaostatka, a Beganović je 82. i kasni 15:06 minuta za Turinom.
Karavan jeu četvrtak iz Novog Pazara otisao prema Sokobanji, a ta etapa od 191,4 kilometra bila je i najduža na 56. Trci kroz Srbiju.
PP Media