Priboj vraća staru slavu, na svakom koraku gradilište

Priboj – U opštini Priboj aktivno se radi na započetim infrastrukturnim projektima, a ono što najviše raduje sve Pribojce jeste izgradnja nove fabrike.

U Priboju niče fabrika, prva nakon četiri decenije

“To je prva novoizgrađena fabrika u našem gradu posle 40 godina, investitor je nemačka firma, a očekuje se zapošljavanje 400 radnika, što je za Priboj od izuzetnog značaja”, istakao je predsednik opštine Lazar Rvović.

Prema njegovim rečima u toku su i intenzivni radovi na hotelu koji će biti kategorisan sa četiri zvezdice.

On je kazao da je sa investitorom dogovoreno da zajednički urede stari Priboj, pa je u toku uređenje fasada i prilaz hotelu.

Prvi čovek opštine Lazar Rvović, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

“To su za nas nova radna mesta, šansa za mlade ljude i kvalitetniji i bolji život”, ističe Rvović.

Predsednik opštine je istakao da su u toku radovi na putnoj infrastrukturi, gde je bilo kašnjenja zbog situacije izazvane virusom korona, ali da će se ipak sve završiti u planiranim rokovima.

“U pitanju je 35 putnih pravaca, u pripremi je još jedan tender na osnovu koga će biti obuhvaćena teritorija cele opštine”.

U toku su i intenzivni radovi na završetku uređenja prostora regionalnog startap centra, što će biti šansa za mlade stručne ljude i celokupnu privredu opštine Priboj.

“Nastavljamo i dalje ulaganje u obrazovanje, ovih dana očekujemo stavljanje u funkciju fiskulturne sale u OŠ ’Branko Radičević’, što je zajednička investicija opštine Priboj i EU”, zaključio je prvi čovek opštine Lazar Rvović.

GZS i PP Media