Pribojac novi načelnik beogradske policije

Beograd/Priboj – Pribojac Veselin Milić je novi šef beogradske policije, a kako se saznaje, na dužnost će stupiti sutra.

Veselin Milić novi načelnik beogradske policije

Milić na mesto načelnika PU grada Beograda dolazi sa pozicije savetnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića za korupciju i kriminal.

Podsetimo, Milić je bio načelnik beogradske policije do sredine 2018. godine, kada je prešao na novu dužnost.

Veselin Milić je zaposlen u MUP-u od juna 1998. godine. Prethodno je završio sve škole neophodne za rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Prvo je bio kadet srednje škole u Sremskoj Kamenici, koju je završio sa odličnim uspehom. Zatim je na Policijskoj akademiji (sada Kriminalističko-policijski univerzitet) po studijskom programu specijalističkih studija imao prosečnu ocenu 10, a diplomski rad je odbranio na temu: „Morfološke karakteristike različitih profesionalnih nadležnosti“. Time je stekao stručni naziv „specijalista kriminalista“.

Završio je i više različitih kurseva iz nadležnosti MUP-a i poslova bezbednosti, bio je učesnik međunarodnih konferencija kao načelnik Odeljenja, u ime direktora policije, konferencija šefova policije glavnih gradova Evrope, seminara, okruglih stolova iz oblasti kriminalističkog rada policije, rada na suzbijanju organizovanog kriminaliteta, suzbijanju korupcije i obaveštajnog rada.

Predavač je i nastavnih predmeta kriminalističko-policijskih veština na više fakulteta. Učesnik je reformi MUP-a i Direkcije policije. U MUP je u radni odnos primljen 20. juna 1998. godine na radno mesto policajca. Kroz praksu u Ministarstvu prošao je sve lestvice napredovanja u karijeri – poslove policajca, vođe sektora, šefa smene, inspektora, operativnog radnika, pomoćnika direktora PS, zamenika komandira PS, komandira PS, načelnika, načelnika Odeljenja u Upravi policije, kordinatora u Direkciji policije, šefa za zakonitost i bezbednost Direkcije policije u vreme Milorada Veljovića, savetnika direktora Veljovića, zatim i pomoćnika direktora policije, načelnika PU za grad Beograd, gde je pet godina, od 2013. do 2018, uspešno vodio najveću organizacionu jedinicu MUP-a, u vreme kada je zabeležena najmanja stopa kriminala još od 1978. Za to ga je državno rukovodstvo javno pohvalilo.

Milić je dobitnik brojnih nagrada. Ukazom Aleksandra Vučića imenovan je za savetnika predsednika za borbu protiv korupcije i kriminala.

Veselin Milić je rođen u Priboju 1979. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

Alo i PP Media