U Prijepolju vlast i opozicija približili stavove, set poreskih odluka usvojen jednoglasno

Prijepolje – Na trećoj sednici Skupštine opštine Prijepolje nalaze se 32 tačke dnevnog reda. Prvog dana zasedanja odbornici su iscrpeli polovinu predloženih tačaka, za utorak je zakazan nastavak sednice.

Odbornici SO Prijepolje, foto: A.Rovčanin

Sam početak bio je turbulentan, pa je na startu došlo do kraćeg prekida koji je prouzrokovao javni poziv predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da poseti Prijepolje upućen od opozicionog odbornika Zulkefila Sadovića što je izazvalo negodovanje prisutnih odbornika, zbog načina na koji je poziv upućen. Nakon toga usvojen je set poreskih odluka, čiji je predlog pored odbornika vlasti podržala i opozicija.

Zanimljivo je da je u nastavku sednice izglasana tačka o izmeni Statuta, za koju je osim SNS, glasao i deo opozicije (SPP, DPS), dok su odbornici SDP, koja su deo vladajuće koalicije, ostali uzdržani.

Odbornici su potom bili obavešteni o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u gradu na Limu, kao i o rešavanju zoohigijene, tačnije uklanjanju pasa lutalica sa ulica i drugih javnih površina.

Nakon pauze za ručak, odbornici su diskutovali u mirnom tonu o planu generalne regulacije Prijepolje – Brodarevo. Razmatran je i izveštaj o radu JКP „Lim” Prijepolje.

Odbornik GG „Za čisto Prijepolje“ Oliver Mrdaković, izrazio je zahvalnost predsedniku opštine Priboj Lazaru Rvoviću, na tome što je imao razumevanja za probleme koje žitelji Prijepolja imaju sa deponovanjem smeća i što je dozvolio da se smeće iz Prijepolja privremeno deponije na teritoriji njegove opštine.

Međutim, žustra polemika povela se oko tačke koja se ticala devetomesečnog izvršenja budžeta. Odbornik Elvin Banjica (SDP) ukazao je na niz nezakonitih odluka koje su donete u vreme vlasti Dragoljuba Zindovića koje su se ticale zloupotrebe budžetskog novca namenjenig za halal sertifikate, što je rezultiralo nedavnim hapšenjima. On je pozdravio odluku Opštinskog veća da novac namenjen za halal sertifikaciju preusmeri ka pomoći poljoprivrednicima.

Prvi čovek opštine Vladimir Babić, kazao je da je nesumnjivo bilo zloupotreba u vremenu prošle vlasti. On se osvrnuo na „nabavku čuvene fotelje petobrzinke” za koju je kazao da već sada nije u funkciji.

„Stali smo na kraj bahatom trošenju novca poreskih obveznika građana, što je bio slučaj ranijih godina”, apostrofirao je Babić.

Nakon što je razmatran izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja Regionalne sanitarne deponije “Banjica” i predlog rešenja razrešenja i imenovanja ovlašćenog predstavnika opštine Prijepolje u Skupštini Regionalne sanitarne deponije Banjica, zasedanje je završeno.

GZS i PP Media