Pribojci dobijaju autokamp

Priboj – Potpećko jezero na Limu u opštini Priboj je poodavno turistička šansa ovog grada. Omiljeno izletište Pribojaca, ne samo ribara i kupača, već i svih ljudi koji vole vodu i netaknutu prirodu.

U Priboju se gradi autokamp, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Akumulucija HE Potpeć, na ušću Кratoveske reke u Lim, je predivna ali nedovoljno iskorišćena turistička destinacija. Modrozeleni Lim, bajkovita okolina, pogled koji prosto očarava i odmara i oči i dušu, čist vazduh, rečna svežina i ugodna hladovina borova, i generalno netaknuta priroda, pružaju idiličnu sliku u ovoj, sve atraktivnijoj turističkoj destinaciji. Ona je formiranjem jezera, kao akumulacija HE Potpeć još 60-tih godina prošlog veka, postala omiljeno izletište Pribojaca, ljubitelja odmora i druženja u prirodi, željnih piknika i lagane zabave.

Opština Priboj je prepoznala značaj ove lokacije, sutra kao vrlo primamljive turističke destinacije, pa je poslednjih godina preduzela i nekoliko konkretnih projekta na izgradnji neophodne, putne, smeštajne, ugostiteljske i sanitarne infrastrukture, kojima je, uz pomoć nadležnog ministarstva, još više upotpunila turističku ponudu Potpećkog jezera.

Tako je ovih dana završena druga faza izgradnje ribarskog naselja i počela treća, odnosno izgradnja autkampa i njegovih pratećih sadržaja.

Uspešno izvedene radove i one koji su u toku, danas su obišli čelnici lokalne samouprave, predsednik Opštine Lazar Rvović, njegov zamenik Saša Vasilić, predsednik SO Priboj Boris Mrdović, član OV Miralem Gogalić, direktor Turističke organizacije našeg grada Vladan Radović.

Izgradnja Ribarskog naselja na Potpećkog jezeru je projekat koji finasira Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija i koji traje već tri godine. U prvoj fazi izgrađeno je bungalova odnosno stilizovanih kućica sa toaletima,pečurakama i zajedničkom prostorijom,a u drugoj fazi urađeno je još 5 jednobraznih kućica sa toaletom,i klupama za odmor. Treća faza podrazumeva auto kamp,gde će biti još dve kućice,restoran od 150 kvadrata, 4 mesta za autokampovanje ,parking, prilazni put.

Upravo završena investicija,i ona koja je u toku, koštale su 17,1 milion dinara,a svi dosadašnji radovi na Ribarskom naselju u Potpećkom jezeru,prešli su 22 miliona dinara.Sredstva je obezbedilo Ministarstvo trgovine,turizma i telkomunikacija Vlade Srbije,a uz inicijativu,lokalna samouprava je obezbedila i komunalnu infrastrukturu.

Кoristeći lepo vreme i Miholjsko leto, neimari prijepoljske firme “Rovčanin inženjering” ,koja je dobila posao na tenderu i u ovoj fazi, već desetak dana rade punom parom na uređenju terena i izgradnji objekata treće faze,a sve bi trebalo da bude gotovo do kraja godine,a možda i pre.

Desna obala Lima i Potpećkog jezera, tako poslednjih godina,zahvaljujući realizovanim projektima,inicijativi lokalne samouprave i podršci nadležnog ministarstva, je trenutno istinsko gradilište, ali i sve značajnije mesto za izletnike,kampere,jednom rečju turiste,i ne samo iz Priboja.

Urađeno je dosta,a konkretnih planova ima još.a sve u cilju da ova lokacija, uistinu bude što bolje iskorišćena turistička destinacija, i za odmor,za rekreaciju, druženje ali i nadmetanje,za uživanje na vodi i pored vode,u prelepim krajolicima prirode, što samo obogaćuje i sve bolju turističku ponudu Priboja.

Rina i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *