Nova Varoš: Bogat program za Dan opštine

Nova Varoš će 1.novembra proslaviti opštinski praznik, datum kada je slavna Javorska brigada pre 107 godina oslobodila zlatarski kraj od viševekovnog turskog ropstva. Dan opštine će se ove godine obeležavati desetak dana. Centralni događaj biće svečana akademija u Domu kulture, a proslavu će ovog puta obeležiti i zvanično otvaranje novoizgrađenog dela gradskog Trga.

Bogat program za Dan opštine, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Svetkovine su započele u sredu 23.oktobra, kada su na sceni Doma kulture prvaci Beogradskog dramskog pozorišta izveli hit predstavu “Trpele”. Кulturni program povodom opštinskog praznika nastavljen je u nedelju 27.oktobra. Te večeri je u bioskopskoj sali Doma kulture upriličena projekcija domaćeg filma “Vojna akademija 5”. Filmsko popodne i veče nastavlja se i narednog dana, a na repertoaru će se, između ostalih, naći i film za decu “Sneško”.

Ljubitelji fotografije imaće priliku da se u utorak 29.oktobra bliže upoznaju sa stvaralaštvom foto-reportera Rada Prelića. Autor će se domaćoj publici u galerijskom prostoru Doma kulture predstaviti izložbom pod nazivom “Predeo slikan dušom”, koja će biti otvorena u 18.30 sati. U 20 sati na programu je predstava „Derviš i smrt“, u režiji i glavnoj ulozi Slobodana Ćustića.

Biblioteka “Jovan Tomić” će povodom 1.novembra u sredu 30.oktobra ugostiti glumca Jovana Ljubenovića, koje za poklonike pozorišne umetnosti izvesti monodramu “Sve je OК”.

-Početak prvonovembarske svečanosti okvirno je planiran za 14 sati, kada će biti presečena crvena vrpca na novoizgrađenom kompleksu smeštenom tik uz gradski Trg. U 18 sati će u prisustvu brojnih uglednih zvanica biti upriličena svečana akademija povodom opštinskog praznika, koju će, osim obraćanja opštinskih čelnika, obeležiti i prigodan umetnički program, kao i dodela priznanja zaslužnim pojednicima i kolektivima i najuspešnijim studentima i đacima iz novovaroškog kraja – najavljuje pomoćnica predsednika opštine Marijana Đokić, inače, šefica Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj.

Varoške novine i PP Media