Pribojci pokreću inicijativu da Dom kulture dobije naziv po glumcu Danilu Lazoviću

Priboj – Pribojcima se sa zgrade pored Doma kulture, u starom delu grada, odnedavno smeši bard jugoslovenskog glumišta, Danilo Lazović, koji je svoje prve glumačke korake, na stazama koje život znače, napravio upravo u  gradu na obalama Lima. Zahvaljujući inicijativi lokalne samouprave i investitoru nedavno otvorenog hotela sa četiri zvezdice, mladi pribojski umetnik Nikola Goločevac, uradio je i mural neponovljivog glumca i šarmera,na zgradi pored Doma kulture i hotela Terme 36.6.

Mural sa likom Danila Lazovića krasi zgradu preko puta Doma kulture, foto: PP Media

Mural je urađen u susret predstojećem festivalu “Dani  Danila Lazovića”, koji su planirani za kraj septembra,a sve se češće čuju i ideje da  pribojski Dom kulture ponese ime ovog velikog čoveka i glumca,koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji.

– Veliko mi je zadooljstvo što mogu da podelim sa Vama fotografije murala barda našeg glumišta, Danila Lazovića. U susret predstojećem festivalu „Dani Danila Lazovića“ koji će se održati od 22. do 25. septembra ove godine u Priboju, želim da Vas pozovem na ovu značajnu kulturnu manifestaciju, uz iskrenu želju da pribojski Dom kulture uskoro ponese ime Danila Lazovića – napisao je u postu objavljenom na društvenim mrežama narodni poslanika iz Priboja Krsto Janjušević (SNS), podelivši fotografije oslikanog murala.

Iako mlad umetnik,  Nikola Goločevac autor je i još nekoliko  murala u Priboju  i u drugim gradovima naše zemlje.

PP Media