U prijepoljskom Muzeju otvorena izložba posvećena delu arhitekte i slikara Milana Minića

Prijepolje – U prijepoljskom Muzeju danas je otvorena izložba posvećena radu i delu arhitekte i slikara Milana Minića, prvog školovanog arhitekte iz Prijepolja. Autor izložbe  je Igor Marić, a organizatori su Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Savez inženjera i tehničara Srbije i Udruženje inženjera Polimlje.

Foto: A.Rovčanin

Milan Minić je arhitekta, rodom iz Prijepolja. Ipak, veći deo svog života proveo je u Beogradu gde je ostavio najviše traga.

– Milan je bio čovek sa mnogo vere u sebe, u svoj rad, u načinu pristupanja profesiji. Bavio se projektovanjem novih objekata, rekonstrukcijom postojećih, nastavkom projektovanja već započetih ili delimično izgrađenih objekata. Među modernim objektim koje je projektovao je i hotel Mažestik u centru Beograda – kaže Igor Marić, autor izložbe

Trag u arhitekturi Minić je ostavio i u Prijepolju.

– Ova izložba je deo projekta Velikani iz provincije koji realizuju Udruženje inženjera Polimlja u saradnji sa Savezom inženjera i tehničara iz Beograda – navodi Dušan Pleskonjić, predsednik Udruženja inženjera Polimlja

Izložbu posvećenu arhitekti Milanu Miniću svi zainteresovani mogu pogledati do 15. januara u galeriji prijepoljskog Muzeja.

Izložba“Milan Minić arhitekta i slikar, trag u vremenu“ prikazana je na 38 panoa sa njegovim izvedenim objektima. Među njima su mnogi koji su proglašeni za nacionalno dobro, poput hotela Mažestik u Beogradu koji je delo ovog arhitekte iz Prijepolja koji je i živeo na njegovom poslednjem spratu.

PP Media