Pribojci ponosni na košarkašku reprezentaciju Srbije i svog Marka Gudurića, srebro sija kao zlato

Priboj – Čitava Srbija prikovana je bila za male ekrane dok je trajalo finale Svetskog prvenstva u košarci i duel sa Nemačkom. Međutim, posebno emotivna atmosfera bila je u opštini Priboj u kom je rođen jedan od repezentativaca, Marko Gudurić.

Foto: A.Rovčanin

Dok je Markov brat Matija u Manili i pružao podršku sa tribina, njegov otac Mihajlo svim srcem bio je uz sina i iz svog stana u Priboju gledao je utakmicu u društvu prijatelja. On kaže da se jutros čuo sa sinom i da se nadao svetskom zlatu, međutim da nije razočaran ni porazom u finalu.

– Teška i čvrsta utakmica, svakako da sam se nadao pobedi i verovao u to, međutim i ovo srebro sija kao zlato. Siguran sam da je Marko na najbolji način reprezentovao svoju porodicu i rodni grad – kratko je kazao Markov otac nakon završetka utakmice.

Mihailo Gudurić, otac košarkaša Marka Gudurića, foto: A.Rovčanin

On dodaje sa je svom sinu poslao i posebnu poruku podrške u kojoj je napisao.

– “Srbija je naše blago, zadužbina od davnina, čuvaj sine naše blago, čuvaj i za svoga sina“ – rekao je otac Marka Gudurića.

Foto: A.Rovčanin

Inače, sportski tereni u Priboju na kom je Marko načinio prve košarkaške korake skoro su obnovljeni, pa sada tu stasavaju neke nove generacije koje su danas svim silama uz svoje idole.

PP Media