Pribojska banja sve atraktivnija turistička destinacija

Priboj – Turizam u Pribojskoj banji u proteklih par godina doživljava potpunu renesansu, što se vidi između ostalog i po gradnji brojnih novih ugostiteljskih objekata, ali i smeštajnih kapaciteta. Takođe, u toku je gradnja novih turističkih sadržaja kao što je Staza zdravlja uz koju idu brojni prateći elementi.

Projekat je uradila opština Priboj, a gradnja će se finansirati sredstvima iz Evropske unije. Vrednost radova je 100. 000 evra.

„U okviru projekta predviđena je gradnja Info centra koji će raditi u okviru TO Priboj. Na tom prostoru biće mesta i za suvenirnicu, ali i za nekoliko apartmana. Radovi na gradnji same staze zdravlja su u toku i trebalo bi da bude završena do sledeće godine. Projektom je takođe predviđeno da uz stazu koju bude izgrađen i teren za male sportove”, kazao je za RINU direktor Sportskog centra Aleksandar Mandić.

Prema njegovim rečima ovaj projekat urađen je pre više godina, ali je tek sada dobio na značaju, jer je gradnja puta od Кokinog Broda do Pribojske banje, dala zamah razvoju turizma u samoj banji ali i okolnim mestima, što je značajno uticalo i na odluku EU da opredeli značajna sredstva za finansiranje.

PP Media i Rina