Pribojska kasa za 2021. godinu projektovana na 1,38 milijardi dinara

Priboj – Prema predlogu Odluke, Budžet opštine Priboj u narednoj godini iznosiće 1.383.687.000,00 dinara. Кako je na sednici Opštinskog veća rekao predsednik opštine Lazar Rvović, budžet opštine Priboj za narednu godinu, biće samo dobra osnova za realizovanje drugih kapitalnih projekata, ito sredstvima iz drugih izvora.

Buždetom predviđeno niz kapitalnih projekata, foto. Rina

– Godina  koju ispraćamo bila je  obeležena realizacijom izuzetno značajnih kapitalnih investicija, sudeći prema već ugovorenim projektima, i onih čija se realizacija očekuje, siguran sam da će naredna godina po tom osnovu biti još bolja – kategoričan je prvi čovek opštine Lazar Rvović.

Zamenik predsednika opštine Saša Vasilić nabrojao je samo deo izvesnih kapitalnih investicija, od aktuelne izgradnje gradske toplane i kasnije rekonstrukcije toplovoda i podstanica, rekonstrucije Gimnazije i izgradnje zatvorenog bazena u kompleksu škola u Novom Priboju.

– Rekonstrukcija  Bolnice i Doma zdravlja, gradske pijace u starom Priboju i škole u Bučju odnosno izgradnja škole u prirodi, za koju je danas potpisan ugovor sa izvođačem u Ministarstvu privrede. Zatim izgradnja fabrike vode, postrojenja za  prečišćavanje otpadnih voda, radovi  na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u  ulici “12.januar” u starom delu grada –  rekao je  Vasilić, i podsetio,  na nove investitore u Slobodnoj zoni, te skorom otvaranju  fabrike  nemačkog investitora na Mostini i puštanju u rad  hotela „Terme 36.6“ sa četiri zvezdice.

Opštinsko veće prihvatilo je zaključak o sprovođenju javne rasprave o budžetu za narednu godinu, ito elektronskim putem preko internet stranice opštine Priboj, zbog pandemije  koronavirusa

Članovi Opštinskog veća na sednici,11.decembra, usvojili su  i predlog Odluke o  novom rebalansu budžeta opštine Priboj u tekućoj godini, trećem po redu, koji sada iznosi 1.348.667.000,pa je u odnosu na prethodni rebalans, zbog investicija koje dneće biti realizovane, budžet sada  biti manji za 68.548.000,00 dinara  odnosno za 4,84 odsto.

Pribojski većnici utvrdili su  kadrovski plan OU Priboj u narednoj godini, gde su  prema rečima načelnika Đorđa Dujovića, sistematizovana 54 radna mesta, a popunjena 43. Inače, poslednjih godina, smenom generacija, u značajnoj meri, podmlađena je Opštinska uprava visokoobrazovnim kadrovima.

Novi iznosi opštinskih  komunalnih taksi usklađeni su sa zakonskim propisima, pa će povećanja pri registraciji motornih vozila biti minimalna, od 10 do 100 dinara, zavisno od tipa vozila.

Članovi Opštinskog veća prihvatili su i predlog Odluke o planu generalne regulacije  gradskog područja,zatim izveštaj o radu Regionalne sanitarne deponije „Banjica“ u 2019.godini,kao i dopunu programa poslovanja  istog preduzeća, u 2020.godini.

Opštinsko veće, podržalo je programe rada i poslovanja pribojskih javnih preduzeća i ustanova  u narednoj godini, kao i strategije razvoja socijalne zaštite i unapređenja predškolskog vaspitanja i obrazovanja na području opštine Priboj, u narednom četvorogodišnjem periodu.

PP Media