Prijepolje, Priboj i Nova Varoš ove godine pred praznike sijaju po staroj ceni

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Zbog izuzetno teške epidemiološke situacije, ove godine neće biti organizovan doček Nove godine na gradskim trgovima. Ipak, kako bi se u živote građana unelo bar malo prazničnog duha, opštine Priboj, Prijepolje i  Nova Varoš su odlučile da nastave tradiciju ukrašavanja gradskih ulica.

Ukrašen centar grada, foto: A.Rovčanin

Obzirom da je sada zdravlje najpreče, rukovodstvo ove tri opštine je odlučilo da ne izdvaja dodatni novac za nabavku dekoracije, već da se iskoriste ukrasi iz prethodnih godina.

U četvrtak se počelo sa postavljanjem novogodišnjih ukrasa i nakita u centralnim gradskim ulicama Prijepolja. Planirano je da se dekoriše Podvaroš i ostali delovi najužeg gradskog jezgra ulice Sandžačkih brigada, Nijazije Musabegovića i Valterova.

-Opština Prijepolje nema novac za organizovan doček Nove godine. Grad cemo okititi starim ukrasima i nećemo izdvajati dodatna sredstva za dekoraciju. Zbog pogoršane epidemiološke situacije, zdravlje je trenutno najpreče –  istakao je zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodžić.

S tim u vezi Hodžić je apelovao na sve građane opštine Prijepolje da se ponašaju odgovorno i da predstojeći praznici ne budu povod za masovna okupljanja i proslave, jer kako je kazao, samo tako svi zajedno mogu prevazići ovu tešku epidemiološku situaciju.

Iste odluke su donele i opštine Priboj i Nova Varoš. Već postojeća rasveta u Priboju    obnovljena je prošle godine kada je iz opštinskog budžeta  za te namene izdvojeno oko  milion dinara. Početkom decembra, novogodišnja rasveta je postavljena na Fapovom i novom betonskom mostu u Priboju i u glavnoj ulici kao i na nekim lokacijama u starom delu grada.

PP Media