Pribojska privreda na dnu lestvice Zlatiborskog okruga

Gostujući na TV5 iz Užica načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović, istakao je da za ovaj okrug dolaze bolji dani baš kao i za celu Srbiju. Ocenjujući stanje privrede u okrugu koji predvodi kazao je da je ono mnogo bolje za razliku od drugih okruga.
“Zlatiborski okrug je u samom vrhu po ostvarenom izvoznom suficitu i to zahvaljujući pre svega Užičkim gigantima Valjaonici bakra i Prvom Partizanu – Namenskoj proizvodnji. Najlošije stanje sa aspekta privrede u ovom okrugu je u opštini Priboj, razlog tome jeste stanje u kom se Fap nalazi. Nekada je ovaj privredni gigant zapošljavao veliki broj ljudi ali sada je to daleko manje”, kazao je načelnik ovog okruga. Takođe zbog loše komunikacije i putne infrastrukture nije došlo ni do potpisivanja ugovora sa potencijalnim strateškim partnerima Fapa. Jedino ono što je svetla tačka ove opštine jeste to što je ona pogranično područije i što ima tog prekograničnog prometa, ocenio je Paunović.
“Ja se nadam da će se u budućnosti popraviti privredno stanje u Priboju kao i da će se on vratiti na mesto gde je nekada i bio, a svi mi zajedno sa Vladom Srbije učinićemo sve da se to što pre i desi” zaključio je načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović.
PP Media