Pribojski film na Lokarno filmskom festivalu

Priboj – Na Locarno filmskom festivalu, koji nakon Kana i Venecije ima najdužu istoriju i održava se od 5 do 15. avgusta u Švajcarskoj, biće prikazan film pribojskog reditelja Vladimira Vulevića – Kako sam pobedio lepak i bronzu. Od 2 200 prijavljenih, ovaj film ušao je u užu selekciju sa još 42 filma iz raznih zemalja i nadmetaće se za zlatnog leoparda i zanačajnu novčanu nagradu. 

Pribojac Vladimir Vulević, koji je nakon završenih studija književnosti u Beogradu, poslednje 4 godine u Hamburgu i studira filmsku režiju, kao master rad, uradio je kratki film – Kako sam pobedio lepak i bronzu.

– Film govori o čoveku mojih godina koji nije imao interesa da ode iz svog rodnog grada. Želeli smo da izbegnemo tu vrstu manipulativnosti koja se tiče odredjenog mesta, pa Priboj u filmu nije imenovan, ali generalno, film se bavi dinamikom malih mesta koja su nekada bila industrijski napredna a sad su iz raznih razloga devastirana – kaže Vladimir Vulević i dodaje da su kadrovi snimljeni u Priboju zahvaljujući mnogim dobrim ljudima koji su bez ikakve kompenzacije ustupili svoje poslovne prostore pa i stambene jedinice.

Vladimir Vulević, foto: Privatna arhiva

– U filmu igraju glumci Hasan Čičić, Saša Bjelić, Dragana Lalović, Rasim Ćelahmetović, Dragana Vidaković,  a premijerno se pojavljuje i mlada Pribojka Iva Bjelić koja je na zavidnom nivou iznela svoju ulogu – ističe Vulević.

Nakon svetske premijere u Locarnu, domaća publika će imati najverovatnije priliku da film pogleda u novembru, na Festivalu autorskog filma u Beogradu.

PP Media