Prijemom porodica poginulih boraca i polaganjem venaca obeležen dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja u Prijepolju

Prijepolje – Obeležavanje dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja, u Prijepolju, je počelo prijemom porodica poginulih boraca u poslednjem ratu od 1991-1999 kod predsednika opštine Vladimira Babića, gde im je, kao i ranjih godina uručena jednokratna novčana pomoć a potom su položeni venaci na spomen obeležja poginulim borcima kod železničke stanice i na spomenik žrtvama NATO agresije u Hašimebegovića polju.

Delegacija opštine Prijepolje položila vence na spomen obeležja stradalim u NATO bombardovanju, foto: PP Media

Vence i cveće na spomen obeležja položila je delegacija opštinskog rukovodstva, predstavnici porodica poginulih boraca u ratovima 1991 – 1999, ratnih vojnih invalida, kao i boračka i organizacija vojnih rezervista.

– Ponosni smo na borce koji su u odbranu države položili svoje živote. Na žalost, tužni smo što ti ljudi nisu danas sa nama. Bila je to mladost Prijepolja. Oni bi danas imali svoje porodice i zajedno sa nama bi se radovali, stvarali i doprinosili boljem životu- istakao je predsednik opštine Vladimir Babić.

Prošlo je 22 godine od početka NATO bombardovanja a potomci, braća i sestre, roditelji poginulih boraca kazu da, mnogi od njih nemaju čak ni rešeno pitanje zaposlenja.

– Država bi bar tako mogla da se oduži svojim herojima, obzirom na žrtvu koju su podneli – kaze Enis Suljević, koji je i sam ratni vojni invalid sa Košara.

Ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije nije upriličen masovni skup kod spomen obeležja podignutim u cast poginulim  borcima kako je to bilo ranijih godina. U NATO bombardovanju SR Jugoslavije učestvovale su snage 19 zemalja, a akcija je trajala 78 dana.

PP Media