Prijepoljac zbog tuče u Novom Sadu osuđen na godinu i osam meseci zatvora

Novi Sad/Prijepolje -Apelacioni sud Novom Sadu potvrdio je presudu Osnovnog suda u Novom Sadu koja je izrečena 29. novembra prošle godine Ognjenu Stankoviću iz Novog Sada i Damjanu Puzoviću iz Prijepolja, po godinu i osam meseci zatvora, takođe im je tada ukinut pritvor i zamenjen za kućni pritvor uz elektronski nadzor, okrivljenima za tuču kod “Promenade” i u holu Urgentnog centra za napad na službena lica.

Ilustracija

Prilikom obrazlaganja presude sudija Branka Popović navela je da su obojica navedena krivična dela počinila u stanju smanjene sposobnosti da shvate značaj dela, ali ne do bitnog stepena usled alkoholisanosti.

Stanković je imao 1,27, a Puzović 2,01 promila alkohola u krvi, a kao olakšavajuće okolnosti sud je cenio njihovu životnu dob, kao i raniju neosuđivanost.

Podsetimo, zbog sumnje da su 4. decembra pretprošle godine počinili krivična dela nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti uhapšena su tri mladića Ognjen Stanković i N. R. su se sumnjičili da su ispred jednog ugostiteljskog objekta tukli rukama i nogama dvadesetšestogodišnjeg Novosađanina, a da su Ognjen Stanković i Damjan Puzović u Kliničkom centru Vojvodine tukli još jednog dvadesetšestogodišnjaka i da su fizički napali policijske službenike.

Međutim, pred Osnovnim sudom u Novom Sadu protiv trećeg učesnika u tuči, tada dvadesetdvogodišnjeg N. R. nije podignuta optužnica.

Tanjug i PP Media