Prijepoljci se na komemoraciji oprostili od Ermedina Erka Durana

Prijepolje – Vest o smrti Ermedina Erka Durana bolno je odjeknula u gradu u kome je rođen i u kome je proveo gotovo ceo radni vek. Bio je jedan od onih koji je ostao dosledan svom poslu i svom političkom ubeđenju. I bio izuzetno uspešan kako na radnom mestu u Srednjoj ekonomskoj školi čiji je direktor bio više od dve decenije ali i u Sandžačkoj demokratskoj partiji čiji je član i istaknuti funkcioner od njenog osnivanja, rečeno je na komemoraciji povodom smrti Ermedina Erka Durana direktora Ekonomsko trgovinske škole održanoj u prijepoljskom Domu kulture u prisustvu porodice, prijatelja,direktora prijepoljskih škola, učenika, lokalnih funkcionera i velikog broja građana.

Ermedin Erko Duran (1961 – 2022), foto: A.Rovčanin

U ime kolektiva dirljivim rečima od Erka se oprostila Indira Jusović, koja je navela da su kolege srećne što su radile u kolektivu koji je on kao veliki čovek vodio.

– Zahvaljujući Erku naša škola je uvek napredovala, prolazeći kroz mnoge projekte a imao je i viziju za dalje. Škola a i šira društvena zajednica izgubila je izuzetno plemenitu i časnu osobu visokog integriteta. Bio je voljen i poštovan među članovima kolektiva i đacima – kazala je između ostalog Indira.

Foto: A.Rovčanin

Ispred učeničkog parlamenta od direktora škole oprostila se Aldina Halilović učenica četvrtog razreda. Na komemoraciji su govorili i direktor prijepoljske Gimnazije Vojislav Čabarkapa, potom Dejan Nedić predsednik aktiva direktora Ekonomskih škila Srbije i Izudin Šantić predsednik Skupštine opštine Prijepolje.

Foto: A.Rovčanin

Šantić je kazao da je Erko u svemu što je uzeo u svoje ruke bio bezgranični i nepokolebljivi optimista. I u teškim trenucima zračio je pozitivnom energijom, koju je svojim jedinstvenim pristupom prenosio onima koji su bili oko njega.

– Njegova energija nam je uvek davala snagu da prevazilazimo privatne i poslovne izazove. Mislili smo da će živeti još mnogo godina i da će nastaviti da menja ovaj naš svet na bolje. Ne tako davno, Erko je vodio aktivnosti na uspostavljanju jednosmenskog rada u njegovoj školi. I po tom pitanju smo sarađivali. Uspeo je Erko da te poslove privede gotovo do samog kraja. Ubeđen sam da će njegove kolege iz kolektiva omogućiti da škola pređe na jednosmenski rad i ispuniti Erkovu veliku želju. Pre desetak dana sam mu poslao poruku: Profo želim ti brz oporavak i ozdravljenje. …Nisam dobio odgovor. Po prvi put. Uvukla se zebnja za Erkovo zdravlje. A usred zebnje, pre dva dana, stiže vest koja je donela tugu kao  odgovor na moju poruku… Njegov odlazak je veliki gubitak za sve nas. Najveći za njegovu porodicu kojom se ponosio i koja mu je bila veliki podstrek  u svakodevnim naporima dok je obavljao brojne odgovorne poslove u Školi i u našoj opštini – rekao je Šantić.

Foto: A.Rovčanin

Ermedin Erko Duran je preminuo u Beogradu, u petak, 30. septembra 2022. godine, u 61. godini života, a ukopan je u nedelju na gradskom groblju Кosovac u prisustvu velikog broja građana.

PP Media