Prijepolje: Deset radnika javnih preduzeća ostalo bez posla

Opština Prijepolje i sve njene ustanove ne nose teret dugovanja ni po kreditnoj liniji, niti po zaduženjima koja nisu finansijski pokrivena. Problema nema ni kod viška zaposlenih, jer se i o tome izuzetno vodilo računa u proteklih 8 godina. Naime, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije, zvanično je 09.12.2015.godine, objavlilo Odluku u Službenom glasniku Republike Srbije, kojom se određuje maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme (racionalizacija javne uprave) u sistemu državnih organa, javnih službi, Autonomne pokrajine Vojvodine i lokalne samouprave za kalendarsku 2015. godinu. Među retkim opštinama u Srbiji koje nemaju problem sa viškom zaposlenih našla se i opština Prijepolje.
Ovaj podatak očigledno nova prijepoljska vlasti danas nije uzela u obzir, jer je kako saznajemo otpustila deset radnika koji su u javnim preduzećima radili po osnovu ugovora o radu na određeno vreme i privremenim i povremenim poslovima.
Pozadina otkaza je po svemu sudeći politički revanšizam, izgovor za to je ugovor na određeno vreme a takvih će po svemu sudeći u ovoj opštini biti još.
PP Media