Đorđe Pjanović: Uz puno odricanja i rada do željenog rezultata

Na nedavno održanom evropskom prvenstvu u disciplini Benč Pres Prijepoljac Đorđe Pjanović osvojio je prvo mesto u kategoriji tinejdžera od 16 do 18 godina. Takmičenje je održano u mađarskom gradu Đula.
Za šesnaestogodišnjeg Đorđa Pjanovića titula najboljeg u Evropi jedan je u nizu uspeha. Nekoliko puta bio je državni prvak, a krajem marta ove godine postao je i prvak Balkana. Evropsko takmičenje održano u Mađarskoj, okupilo je 480 takmičara iz cele Evrope. Đorđe je bio najbolji oborivši sve rekorde postavljene rekorde u ovoj kategoriji.
„Ja sam bio jedan od najmlađih takmičara u toj kategoriji“, kaže Đorđe. „Podigao sam u prvoj seriji 130 kg, u drugoj 140 kg i 500 gr gde sam oborio evropski rekord. U trećoj seriji podigao sam 148 kg, čime sam oborio i svetski rekord“, dodaje Pjanović.
Disciplinu Benč Pres Đorđe trenira već dve godine. Jedini je i prvi u Prijepolju koji se odlučio za bavljenje tim sportom. Prvo takmičenje na kojem je Đorđe učestvovao bilo je državno prvenstvo na kojem je odmah poneo titulu najboljeg i oborio državni rekord.
Pjanović trenira u klubu Miks Emilio Stecher gde ulaže mnogo snage i rada da bi što spremniji dočekao takmičenje.
„ Svaki ozbiljan rezultat traži dosta odricanja, rada i treninga“, ističe Đorđe koji skoro svakodnevno trenira.
Trener kluba Miks Emilio Stecher Mikica Tomašević velika je podrška i prati Đorđa na svim takmičenjima.
„Đorđe je jako vredan i dobar momak,njegovim zalaganjem i pristupom kako samim treninzima tako i takmičenjima ja sam prezadovoljan“ kaže Tomašević.
Velika šansa da Đorđe još jednom pokaže svoj talenat i bude najbolji, biće ove godine u oktobru, kada će u Berlinu biti održano Svetsko prvenstvo u Benč Presu.
PP Media